Tee vaikutus! 10 vinkkiä, kuinka pukeudut työhaastatteluun

16.03.2014 16:15 - Linda Arponen

Mikäli haluaa saada unelmiensa työpaikan, kannattaa panostaa myös ulkoiseen olemukseen.

Työhaastattelutilanteet ovat usein kiperiä. Tilannetta saattaa stressata paljon etukäteen ja kohta huomaakin istuvansa kolmen tiukan ihmisen tentattavana.

Työhaastattelussa on tärkeintä antaa hyvä vaikutelma itsestään. Esitettyihin kysymyksiin on toki tärkeää vastata hyvin, mutta myös omalla ulkonäöllä on vaikutusta.

Seuraavassa on listattuna vinkkejä, joiden avulla työhaastattelussa on mahdollista näyttää häikäisevän hyvältä.

Pukeudu istuviin vaatteisiin

Vaatteiden hyvä istuvuus on tärkeää, erityisesti jos on kyse alasta, jossa kilpaillaan paljon ja ulkonäöllä on merkitystä. Jos olet hiljattain pudottanut tai saanut lisää painoa, hanki uusi asu tai muokkaa vanhoja sopivammiksi.

Kaksiosainen tumma asu on paras valinta työhaastatteluihin. Yhdistä siihen vaaleampi pusero. Kynähame on hyvä vaihtoehto tai sitten housupuku, kunhan se vain istuu hyvin.

Tee taustatutkimusta

Selvitä etukäteen, millainen pukukoodi hakemallasi työpaikalla on ja millainen vaatekulttuuri siellä vallitsee.

Älä pukeudu liian seksikkäästi

Monissa työpaikoissa liian tiukka asu koetaan kielteisesti. Älä siis pukeudu liian paljastaviin ja kireisiin toppeihin ja hameisiin.

Jos olet epävarma, ylipukeudu

Liian rento pukeutuminen antaa myös negatiivisen vaikutelman. Jos olet tehnyt taustatutkimuksesi ja olet silti epävarma, on aina hyvä vaihtoehto ylipukeutua mieluummin kuin alipukeutua. Pääasia, ettet pukeudu koskaan liian arkisiin vaatteisiin.

Kokeile mustaa kynähametta

Jos sinulla ei ole yhtäkään pukua valmiina, kokeile pukeutua mustaan kynähameeseen ja yhdistä siihen kaunis pusero ja bleiseri. Tarkista kuitenkin, ettei hame ole liian lyhyt. Jos pituus epäilyttää, voit laittaa lisäksi tummat sukkahousut, joilla saat jalkasi peitettyä.

Valitse sopivat kengät

Pysy kaukana ääripäistä, kun on kyse kengistä ja työhaastattelusta. Älä siis laita liian korkeita korkoja äläkä myöskään tasapohjaisia kenkiä. Unohda muoti ja laita jalkaan matalakorkoiset kengät, jotka peittävät varpaat. Ellet työskentele muotialalla, pitäydy neutraalin värisissä tai mustissa kengissä.

Älä laita liikaa koruja

Työhaastattelussa ei tarvitse paljon koruja. Pienet korvakorut ovat paras valinta. Vältä suuria määriä rannekoruja ja muita näyttäviä ja kalliita koruja.

Meikkaa huomaamattomasti

Minimaalinen meikki täydentää ammattimaista ulkonäköäsi. Älä laita voimakasta huulipunaa tai raskasta silmämeikkiä. Vähemmän on enemmän koskee myös hajuvettä. Suihkuta sitä ilmaan ja kävele tuoksun läpi mieluummin kuin suihkutat sitä suoraan iholle tai vaatteisiin.

Muista myös kynnet

Vaikka kynnet ovat vain pieni yksityiskohta, saattavat jotkut työnantajat katsoa myös niitä. Älä lakkaa kynsiä liian voimakkailla väreillä ja tarkista, ettei lakka ole halkeillut. Kynsien ei kannata olla myöskään liian pitkät. Ellet hae töihin kauneushoitolaan, pidä kynnet neutraalin näköisinä.

Ota hiukset pois kasvoilta

Pidä hiukset pois kasvoilta äläkä yritä tehdä mitään suuria hiuskokeiluja ennen haastattelua. Myös hiusten suhteen neutraalius on merkki ammattimaisuudesta.

Lähde: Become Gorgeous

Kilpailut

Uusimmat