Kuva: Mikko Räsänen

"Kaikki kuittaa, kun haippi huippaa" - JVG, mitä tämä tarkoittaa?

09.09.2016 17:15 - Iiro Myllymäki

JVG:n Hehkuu-hitin sanoitukset ovat saaneet monet kuulijat hämilleen.

Menneen kesän suurin hitti Suomessa oli monella mittarilla JVG:n Hehkuu. Kappale oli Suomessa Spotifyn kesän kuunnelluin kappale ja se voitti myös KISS-radiokanavan perinteisen kesähittiäänestyksen.

Kappaleen kertosäkeessä lauletaan muun muassa ”kaikki kuittaa, kun haippi huippaa”. Lausahdus on varmasti syöpynyt monien mieliin samalla tavalla kuin JVG:n edellistenkin hittien iskulauseet. Mutta mitä tällä oikeastaan tarkoitetaan? Tähän JVG vastasi Radio Novan Aamun haastattelussa. Juontaja Minna Kuukka sanoi ymmärtävänsä, että haipilla tarkoitetaan tilaa, jossa menee lujaa. Duon Jare Brand selvensi asiaa.

- Voi alkaa välillä vähän huippaa, kun on liikaa haippia. Olen kelannut sen niin, että se haippi kuittaa kaiken duunin ja skeidan. Toisaalta sitten kun alkaa liikaa huippaamaan, jengi kyllä kuittaa sulle siitä. Vielä on paljon frendejä lähellä ja pyrimme pitämään heidät lähellä. Kun mopo lähtee keulimaan, joku kyllä tulee siitä näpäyttämään, Brand sanoo.

Lausahdus on siis monitulkintainen. Jarea ei haittaa, jos kaikki sanoitukset eivät avaudu kaikille samalla tavalla.

- On hienoa, jos jengillä muodostuu joku oma kela biisiä kuunnellessa. Ei sanoilla tarvitse olla kuuntelijoille sama merkitys kuin meille, Brand summaa.

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novan Aamussa arkisin klo 6-10.

 Lue myös: JVG tulevaisuudestaan: "Stadionia varmaan venaillaan, jos jengi haluaa isompaa"

Kilpailut

Uusimmat