Kuva: Mikko Räsänen

Michael Monroe muistelee hysteriantäytteisiä aikoja: "Se keikka oli myyty ihan liian täyteen"

30.09.2016 10:15 - Reija Saarinen

Hanoi Rocksin menestys oli huimaa kultaisella 80-luvulla.

Michael Monroe, 54, tunnetaan niin Hanoi Rocksista kuin soolourastaankin. Vauhdikas ja karismaattinen muusikko on nähnyt urallaan kaikenlaista. Niin hysteriaa kuin täyteen myytyjä keikkapaikkojakin.

Eräs vuonna 1990 järjestetty keikka jäi Monroen mieleen, mutta ei ikävä kyllä siinä hyvässä mielessä.

- Manchesterissä oli vuonna 1990 ihan liian täyteen myyty keikka. Jos siellä olisi tullut tulipalo, niin kuolleita olisi tullut. Se oli ihan hullua, Monroe toteaa Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa.

- Minun oli ihan pakko keskeyttää keikka, sillä jengi alkoi pyörtyillä hapenpuuteen takia. Se oli ratkaisu, joka oli pakko tehdä. Siinä sitten avattiin ovia ja raivattiin eteen lisää tilaa. Ei mulla todellakaan ole hyvä fiilis siitä, että joku on jumissa tai voi huonosti minun keikallani.

Myös kultaisella 80-luvulla sattui ja tapahtui. Tuolloin Hanoi Rocks oli kovassa nosteessa ja etenkin ulkomailla yksin liikkuminen oli vaarallista. Liiallinen fanitus ajoikin rokkarit omat hotellihuoneensa vangeiksi.

- Vuosien 1983-1984 aikana Hanoi Rocks oli todella kova sana tuolla Japanissa. Sielä ei voinut mennä mihinkään, että ei joku fani ollut jossain. Piti olla vain vankina omassa huoneesa. Että ei se suosio välttämättä mitään herkkua ole.

- Itse kyllästyinkin siellä Japanissa siihen, että olen huoneessani vankina. Päätin sitten, että lähden kävelemään kaupungille, vaikka turvamiehet yrittivät kovasti kieltää. Aluksi seurasi joku 20 tyttöä, lopulta 5-10. Pyysin heiltä sitten kohteliaasta apua, että pääsin tahtomaani paikkaan ja he neuvoivat. Heistä tulikin tavallaan mun oppaita, Monroe naurahtaa.

Radio City, Nova, Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Michael Monroe julkaisi Facebookissa lapsuuskuvan - tunnistaisitko?

Uusimmat