Kuva: Senja Rapila

Mariska kirjoitti kappaleen ufoista - "Olemme aika mitätön nanohiukkanen maailmankaikkeudessa"

25.12.2016 16:15 - Vilma Kaura

Muusikko pitää lohdullisena ajatusta, että elämää olisi myös Maan ulkopuolella.

Kotimaisten biisintekijöiden kärkeen kuuluva Mariska on tuttu kekseliäistä sanoituksistaan ja mitä erikoisimmista kappaleaihioistaan. Rakkaudesta kertovien kappaleiden ohella Mariska voi laulaa esimerkiksi ufoista, niin kuin artistin tuoreella Matador-albumilla.

Pliis Ufot Pliis -kappale sai ideansa televisiosta, jonka uutislähetyksessä Mariska näki kanadalaisen ministerin, joka vannoi ufojen olemassaolon nimeen.

- Hän kertoi pitkässä puheessaan ufohavainnoista ja kaikesta todistusaineistosta, johon hän on törmännyt uransa aikana päästessään käsiksi salaisiksi luokiteltuihin tiedostoihin, Mariska kertaa Iskelmän haastattelussa.

Laulaja luonnehtii ufo-puhetta pitänyttä virkamiestä erittäin vakuuttavaksi ja hyvin artikuloivaksi hahmoksi.

- Hän kertoi, että ufot ovat puuttuneet aina ihmiskunnan suunnan kehitykseen, varsinkin suurien kriisien aikana. Hänen mukaansa ufot ovat pelastaneet meikäläiset jo useampaan otteeseen, muusikko huomauttaa.

(kuva: Senja Rapila)

Elämää myös muualla

Mariska kertoo, ettei hän ollut pohtinut ufoja sen kummemmin ennen näkemäänsä tv-haastattelua. Vakuuttava ministeri sai kuitenkin naisen ajattelemaan asiaa tarkemmin.

- Synkistelevä ihminen voisi ajatella, että ihmiskunnan kulkusuunta ei ole kovin valoisa. Minusta se kuulosti hirveän lohdulliselta ajatukselta, että meillä olisi taskussa villi kortti, jokin ulkoavaruudellinen väliintulo, joka ohjaisi ihmiskunnan aina oikeille raiteilleen, artisti kuvailee tv-haastattelun herättämiä ajatuksia.

Muusikko pitää lähtökohtaisesti mahdollisena, että Maan lisäksi elämää olisi myös jossakin muaalla.

- Olemme aika mitätön nanohiukkanen tässä maailmankaikkeudessa. Sen vuoksi on aika epätodennäköistä, että olisimme täällä ainoa elämää edustava yksikkö. Ei se voi olla niin yksiulotteista, että täällä olisi vain yksi kuhiseva pesäke ja koko muu äärettömyys on kivimöykkyä ja kaasua, Mariska avaa maailmankatsomustaan.

Lue myös: Mariskan uusi single kertoo rankasta aiheesta - kuuntele

Lue myös: Jari Sillanpää tarvitsi uusia kappaleita - Mariska kirjoittikin huoralaulun

Kilpailut

Uusimmat