Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Spotify-hitin takonut Mikko Harju: "Haluan oman jäähallikeikan lähivuosina"

26.01.2017 11:45 - Senni Loikala

Uutta musiikkia julkaissut Mikko Harju pitää jalkansa tukevasti maassa, mutta paiskii töitä suurten unelmien eteen.

Mikko Harjun, 24, elämä muuttui vuonna 2015, kun hänen omakustanteena tekemä Mä olen tässä -kappaleensa keräsi jättiyleisön Spotifysta. Tähän päivään mennessä kappaletta on striimattu jo 3 miljoonaa kertaa.

Sittemmin Harju on solminut levytyssopimuksen ja julkaissut kaksi singleä: Ehjä-kappaleen viime kesänä ja Sinä riität -singlen tällä viikolla. Lisäksi artisti keikkailee tasaisesti pitkin kuluvaa vuotta.  

Vaikka Harjun ura artistina on käynnistynyt lupaavasti ja tulevaisuus näyttää valoisalta, vaikuttaa hänen jalkansa pysyvän tukevasti maassa.

- Kaverini kysyi minulta, että ymmärränkö vieläkään, että olen oikeasti artisti. Vastasin, että en. Olen vaan tehnyt sitä, mitä olen rakastanut ja se on vaan plussaa, kun ihmiset tykkäävät siitä, Harju kertoo.

- Eikä tämä ole mikään harjoiteltu repliikki, hän lisää nauraen.

(kuva: Hanna-Maria Grönlund)

Tähän mennessä Harju on julkaissut yksittäisiä kappaleita, mutta aikooko hän tulevaisuudessa julkaista kokonaisia levyjä?

- Esimerkiksi Mä olen tässä -ja Ehjä-kappaleiden teemat ovat niin suuria, että tuntuu kuin yksi biisi olisi levy. Haluan silti, että tulevaisuudessa tulisi levyjä keikkailua ja artistilinjaani ajatellen. Tällä hetkellä mennään single kerrallaan ja myöhemmin niistä saatetaan kasata levy.

Unelmissa jäähallikeikka

Tulevaisuudessa Harju pyrkii kasvattamaan kuuntelijakuntaansa nykyisestä.

- Haluan, että saisin oman jäähallikeikan vuoden 2020 kulmilla. Tässä on kolme vuotta aikaa tehdä töitä sen eteen. Haluan auttaa mahdollisimman montaa ihmistä musiikilla elämän aikana.

Vaikka Harju suhtautuu uransa etenemiseen kunnianhimoisesti, vakuuttaa hän pysyvänsä nöyränä jatkossakin.

- En usko, että muutun mihinkään siitä, vaikka menisin vetämään jäähallikeikan tai keikan Hartwall Arenalle. Ei ole pelkoa kusen nousemisesta päähän, Harju sanoo hymyillen.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, kuuntele alta Harjun Sinä riität -single.

Harju on aiemmin osallistunut Voice.fi-sivuston Rakkaudesta-juttusarjaan. Pääset lukemaan hänen kokemuksestaan petetyksi tulemisesta tästä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat