Kuva: AOP

Céline Dion paljastaa levyttäneensä My Heart Will Go Onin kuukautiskivuissa - "Olin raivoissani"

23.05.2017 20:15 - Iiro Myllymäki

Céline Dion ei ensin halunnut levyttää kappaletta lainkaan, eikä Titanicin ohjaaja halunnut pop-biisiä mukaan elokuvaansa.

Céline Dionin My Heart Will Go On on varmasti yksi maailman ikonisimmista pop-balladeista. Vuonna 1997 julkaistu kappale tuli alun perin tunnetuksi Titanic-elokuvasta.

Dion esitti rakastetun klassikkokappaleen toissailtana Billboard Music Awards -gaalassa kappaleen 20-vuotisen taipaleen kunniaksi. Billboard-sivusto on haastatellut Dionia ja muita kappaleen takana olevia ihmisiä, ja haastattelusta käy ilmi, että kappaleen matka rakastetuksi klassikoksi ei ollut lainkaan yksioikoinen.

Titanic-elokuvan tuotannosta vastaavat yhtiöt suosittelivat ohjaaja James Cameronille, että elokuvaan kannattaisi liittää vielä kappale lopputekstejä varten. Cameron ei innostunut ajatuksesta lainkaan.

- Hän oli skeptinen sen suhteen, että pop-kappale toimisi tämän hyvin dramaattisen ja historiallisen draamaelokuvan lopussa, kertoo elokuvan vastaava tuottaja Jon Landau.

My Heart Will Go On -kappaleen ovat kirjoittaneet säveltäjä James Horner ja sanoittaja Will Jennings. Horner ja Dion olivat tehneet yhteistyötä aiemminkin, ja Horner soitti kappaleen Dionille. Dion oli vakuuttunut, että kappale olisi väärä siirto hänen urallaan. Tilanteessa oli mukana myös Dionin aviomies, sittemmin menehtynyt René Angélil, joka sai vastahakoisen Dionin suostuteltua levyttämään kappaleesta demoversion.

Dionille demon levyttäminen ei ollut mieluisa kokemus kuukautiskipujen takia.

- Olin raivoissani! Oloni ei ollut hyvä. Vatsaani sattui. Kuukautiseni olivat alkamassa, Dion muistelee.

Dion kuitenkin meni tekemään työnsä studioon ja sai suorituksellaan muut studiossa olleet kyyneliin. Dion ei uskonut, että Cameron haluaisi kappaletta elokuvaansa. Toisin kuitenkin kävi, ja Cameron ihastui kappaleeseen.

Kappaleesta levytettiin myös toinen versio, joka päätyi Dionin albumille ja radiosoittoon. Yksi kappaleen tuottajista, Walter Afanasieff, kertoo Billboardille, että alkuperäinen demonauhoitus kuullaan elokuvan lopputekstien aikana. Kappale voitti sekä Oscar- että Grammy-palkinnot.

Sittemmin Dion on oppinut rakastamaan kappaletta.

- Joka ilta, kun alan laulaa kappaletta, ajattelen että huh, mikä kappale. Mikä hetki. Olen niin kiitollinen, että minun mielipidettäni ei kuunneltu. Sanoin silloin, että en todellakaan laula tätä, että minä joutuisin lopulta olemaan se, joka tämän kappaleen myy. Olen niin iloinen, että aviomieheni sanoi, että ’sinun todella kannattaisi laulaa tämä laulu’, Dion kertoo.

Lue myös: Céline Dion kuolleesta aviomiehestään: "En ole koskaan suudellut ketään toista"

Lähde: Billboard

Kilpailut

Uusimmat