Miksi kaikkien Von Hertzenin veljesten nimi on Magnus? Mikko Von Hertzen paljastaa syyn

19.09.2017 17:00 - Anna Hopi

VHB-soittajien nimet aiheuttivat keskustelua SuomiRockin haastattelussa.

Von Hertzen Brothers -yhtyeen nokkamies Mikko Von Hertzen on tyytyväinen. Yhtyeeltä julkaistiin maanantaina uusi single The Arsonist. Biisi on yksi tulevan, 3. marraskuuta julkaistavan War Is Over -albumin kappaleista.

- Emme alunperin ajatelleet kappaleesta levybiisiä. Siitä tuli sen verran hyvä, että se sopi sinne kuitenkin hyvin. Vastaanotto kappaleeseen on ollut kahdensuuntaista. Kun jäimme tauolle, fanitn pelkäsivät, että meidän musiikistamme tulee jotain akustista hiplailua, kun meillä alkaa olla jo ikää. Tämä perusjuttu - nyt ollaan aikuisia, solisti Mikko Von Hertzen maalailee Suomirockin iltapäiväjuontajien Matti Mäki-Kokkilan ja Rea Haverisen haastattelussa.

- Biisistä ollaan oltu fiiliksissä, se rokkaa. Järjestimme ennakkokuuntelutilaisuuden faneille Magnuksen päivänä. Paikalla oli satakunta fania. Palaute, jonka saimme sinä iltana oli se, että ihmiset olivat levystä onnellisia.

"Tarvitsimme tyhjän tilan"

VHB jäi vuosi sitten määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Von Hertzen sanoo yllättyneensä, miten nopeasti tauon aikana alkoi syntyä uutta materiaalia.

- Kävimme läpin eksistentiaalikriisin. Alkoi näyttää siltä, että puhti loppuu bändistä. Ei ollut suuntaa, minne mennä. Vedimme vähäksi aikaa laivan telakalle ja mietimme, lähdemmekö reissuun vai alammeko poimia sieniä saaristossa, mies kertoo.

- Tarvisimme selvästi sellaisen tyhjän tilan, jossa vain musiikki ohjaa meitä, eikä bisnes tai julkaisuaikataulut. Kun pääsimme siihen fiilikseen, kappaleita alkoi taas tulla.

Hämmentävä fakta veljeksistä

Haastattelun aikana Mikko Von Hertzen kertoo erikoisen asian musiikillisesta Von Hertzenin veljeskatraasta. Heidän kaikkien nimenä on Magnus. Miksi ihmeessä asia on näin?

- Isämme on tehnyt sukututkimusta viimeiset viisi vuotta. Kirkonkirjat ovat palaneet joskus 1700-luvun alussa. Emme tiedä, mistä sukumme on peräisin. Se ei ole kuitenkaan Suomesta, vaan Keski-Euroopasta. Toinen sukuhaara on tullut Ruotsin, ja toinen Viipurin kautta Suomeen. Magnus juontaa juurensa tästä Ruotsin sukuhaarasta, kertoo Mikko.

- Jokainen mies siinä sukuhaarassa on ollut Magnus 1700-luvun puolivälistä alkaen. Tai jos ei jokainen, niin helvetin moni. Koska faija ja faijan broidi olivat Magnuksia, ja heidänkin faijansa. Tämä tekee nimenannon helpoksi! Kie on Kristian Magnus, Jonne on Johan Magnus ja itse olen Magnus Mikael.

(kuva: Mikko Räsänen)

Kuuntele Suomirockin iltapäivälähetystä arkisin klo 14-18. Äänessä juontajat Rea Haverinen ja Matti Mäki-Kokkila.

Lue myös: Mikko von Hertzen ihmettelee Suomen musiikkikenttää: "Olemme v***n karikossa!"

Kilpailut

Uusimmat