Kuva: Senja Rapila

Timo Rautiainen on oppinut erityislapseltaan paljon: "Pitäisi nauttia siitä, mitä hetkessä on"

06.11.2017 11:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Rautiaisen mukaan hän on saanut kappaleesta runsaasti hyvää palautetta.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus teki paluun uuden levyn muodossa viime viikon perjantaina. Tuolloin päivänvalon näki Lauluja Suomesta -niminen levy, joka sisältää muun muassa Isä ei jätä -kappaleen.

Kyseessä on siis biisi, jonka laulaja Timo Rautainen teki omalle erityislapselleen. Taustalla on huoli siitä, miten lapsi tulee pärjäämään sitten, kun vanhempia ei enää ole.

- Isä ei jätä on periaatteessa jatkoa Meille niin rakas -biisille. Tein sen kappaleen tuntemuksille, joita oli silloin, kun meidän nuorimmainen syntyi. Hän on nyt täysi-ikäinen nuorimies, joka asuu edelleen kotona. Hän tulee aina tarvitsemaan hiukan tukea elämässään, Rautiainen kertoo Voice.fi:n haastattelussa. 

- Varmasti myös normaalien lasten isillä on ihan näitä samoja ajatuksia, että mitä sitten, kun minua ei enää ole?

Rautiaisen mukaan perhe-elämän avaaminen on hänelle keino käsitellä asioita. Siitä hän on kuitenkin joskus saanut kuittia vaimoltaan.

- Jotenkin olen aina käsitellyt asioita kappaleiden kautta. Vaimo onkin joskus sanonut, että sinä se huutelet aina omat asiat kylillä, Rautiainen naurahtaa.

Kappale on herättänyt paljon tunteita suomalaisissa isissä. Rautiaisen mukaan hän on saanut runsaasti palautetta kauppareissuillaan.

- On tullut paljon positiivista palautetta, nimenomaan miehiltä ja isiltä.

"Ihan hyvä tulevaisuus"

Erityislapsen kanssa eläminen on toki erilaista, mutta ei silti millään tavalla huonompaa. Se ihmisten tulisikin Rautiaisen mukaan muistaa.

- Monesti ajatellaan, että jos on erityislapsi, niin se elämä on jollain tavalla huonompaa ja se tulevaisuus on jotenkin heikompi. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä maailmassa on niin moni terveillä papereilla syntynyt epäonnistunut, eli ei sitä voi verrata. Jokainen käy oman polkunsa, se vain on erilainen.

Se asia, minkä erilainen lapsi on Rautiaiselle opettanut, on asia, jonka jokaisen kannattaisi painaa mieleensä.

- Se, että täytyy nauttia siitä, mitä hetkessä on. Pitäisi unohtaa se sitten joskus -ajattelu. Pitäisi aina koittaa nauttia asioista ja havaita se kaikki hyvä, mitä ympärillä on.

Lue myös: Timo Rautiainen Suomi sata vuotta -kohusta: "Tekstistä löydetty asioita, joita siinä ei ole"

Kilpailut

Uusimmat