Kuva: Senja Rapila

Cheek: Jos olisin tehnyt erilaista musiikkia, en joutuisi nyt lopettamaan

20.11.2017 15:30 - Anna Hopi

Artisti kokee, että Cheekin elinkaari artistina on tullut tiensä päähän.

Räppäri Cheek, 35, kertoi viime viikolla lopettavansa uransa. Tieto hämmensi monia artistin faneja, mutta yhtä moni on lähettänyt tähdelle tsemppaavia viestejä.

- Palautetta tuli tosi paljon, se oli sydäntä lämmittävää. Tuli kaiken ikäisiltä viestejä eri puolilta Suomesa. Jengi muisteli, koska olivat käyneet ensimmäisellä keikallani. Moni fani viestitti, että on ollut messissä. Lopetuspäätöstä harmiteltiin, mutta se myös ymmärrettiin, Cheek summaa.

- Joku fani laittoi viestiä, että on kuunnellut musiikkiani koko elämänsä. On tosi mahtava juttu, että olen voinut olla jonkun elämässä noin vahvasti mukana.

Voisi myös ajatella, että monelle Cheekin fanille lopettamispäätös tulee järkytyksenä. On ennenkuulumatonta, että kansan rakastama, loistavasti tienaava ja menestyksekkäitä levyjä ja kiertueita tekevä supertähti lopettaa uransa huipulla.

- On ollut hienoa, että olen saanut mahdollisuuksia. Olen silti kokenut pidempään, että on aika lopettaa. Se näkyy siinä, etten saa visioita tulevaisuutta koskien. Nytkin, kun olemme miettineet mitä keikkoja tekisimme keväällä, olemme tehneet jo kertaalleen kaiken, räppäri selittää.

- Jäähallit, klubikeikat - ne on vedetty. En keksi mitään uutta. Olen myös miettinyt, että teemmekö mitään keikkoja kevällä. Tarvitsen jonkun uuden kulman, jotta innostuisin. Minulla ja meidän porukalla alkaa olla se fiilis, ettemme jaksa tehdä samoja juttuja uudestaan ja uudestaan.

"Jos olisin tehnyt erilaista musiikkia, ehkä olisi aikaa"

Cheek myöntää ajautuneensa artistina umpikujaan Kuka muu muka -levyn julkaisua seuranneen menestyksen myötä. Kun viimeisetkin unelmat toteutuivat Olympiastadionin keikkojen myötä, ideat hupenivat.

- Viimeisen viiden vuoden aikana jokainen keikkani on ollut loppuunmyyty. Ainoastaan jotkut vierailukeikat, joilla olen esiintynyt, ovat olleet väljemmille saleille. Kun olin tehnyt Olympiastadionin keikat, pääni alkoi prakaamaan. Silloin syntyi tuo ajatus, että mitä voin enää tehdä, hän kertoo.

- Olen yrittänyt viime päivien aikana pukea tunteitani sanoiksi. Moni sanoo, että tuleehan aiheita ja inspiksiä. Ihmisten on ehkä vaikea nähdä, miten ajattelen. Cheekinä olen tehnyt tietynlaista musiikkia, ja se tarina on kerrottu. Jos olisin tehnyt erilaista musiikkia, niin minulla olisi ehkä ollut enemmän aikaa kirjoittaa näitä juttuja, hän sanoo.

- Kaikki punchlinet, rakkauskappaleet ja bilekappaleet - olen mielestäni kertonut niissä jo kaiken näistä elämän osa-alueista. Jos elän tässä 10 vuotta eteenpäin, niin minulla saattaisi olla taas raportoitavaa. Mutta ne jutut, joiden keskellä silloin elän, eivät ole juttuja, joita voisin sanoittaa Cheekinä.

Cheek sanoo, että hän on miettinyt yksityiselämän asioita, tulevia lapsia ja myöskin sitä, mihin haluaisi viedä itsensä ammatillisesti tulevina vuosikymmeninä. Hänellä ei kuitenkaan ole mihinkään näihin kysymyksiin vastausta.

Räppäri tiedostaa tekevänsä saman kuin moni huippu-urheilija - heittäytyvänsä uransa loppumisen jälkeen täysin tyhjän päälle. Ajatus jännittää, mutta kuten Cheek muistuttaa useaan otteeseen haastattelun aikana: hänellä on vielä aikaa ennen 25. elokuuta järjestettävään Valot sammuu -konserttiin, jolloin esirippu laskeutuu viimeisen kerran.

Voiko tyhjän päälle hyppäämiseen kunnolla valmistautua?

- Olen sitä mieltä, että voi, mutta muutos tulee olemaan iso, kun olet tehnyt jotain asiaa koko elämäsi, ja se on ollut intohimosi. Kun se loppuu, ja pitäisi löytää jotain muuta. Varmasti panostaan yksityiselämään liittyviinkin juttuihin. Mutta tosiasiassa, en tiedä. Tuohan se isoin kysymys on, että mitä teen kaiken tämän jälkeen. Vielä aiheesta ei ole kriisiä, hän sanoo.

- Ehkä minusta tulee tyhjäntoimittaja, saan uuden arvonimen. Mähän olen siitä erikoinen, että olen tosi laiska, paitsi niissä jutuissa, mitä tosiaan haluan tehdä. Niissä olen tosi ahkera. Periaatteessa voisin vaan laiskotella, mutta eihän se ole sellaista elämää, mitä tavoittelen, Cheek virnistää.

Hän vakavoituu.

- Täytyy tässä vaiheessa vastata ympäripyöreästi, että katsotaan sitten. Täytyy katsoa, mikä minua alkaa loppujen lopuksi inspiroimaan.

Vielä Cheekin musiikillinen tuotteliaisuus virtaa. Uusi kappale Enkelit näki päivänvalonsa viime viikolla. Biisi on saanut tähden mukaan hyvää palautetta faneilta. Hän toteaa, että kappaleen tekeminen herätti tunteita pintaan. Vielä Cheek ei kuitenkaan myönnä, että tässä olisi hänen viimeiseksi jäävä kappaleensa.

- Vielä saattaa tulla jotain uutta ennen lopettamista. Takuuta en voi siitä kuitenkaan antaa, menen luovuuden ehdoilla, hän summaa.

Lue myös: IS: Cheek kiittää fanejaan: "On ollut hieno reissu"

Lue myös: Cheek lopettaa uransa suurkonserttiin Lahdessa!

Kilpailut

Uusimmat