Kuva: Senja Rapila

Aku Hirviniemi vanhemmuuden haasteista: "En ehtinyt lapseni synnytykseen"

12.12.2017 14:30 - Anna Hopi

Työ on vaikuttanut viime vuodet voimakkaasti Aku Hirviniemen perhe-elämään.

Aku Hirviniemi nähtiin ensimmäistä kertaa Putous-ohjelmassa vuonna 2010. Sen jälkeen hänestä on tullut koko kansan Aku. Hauskuuttaja, jonka sketsihahmot ja sutkautukset ovat naurattaneet suurta yleisöä parhaaseen television katseluaikaan.

Miten hyvin tähti on saanut julkisuuden pyörityksessä pidettyä kiinni yksityisyydestään?

- En ole varmaankaan saanut siitä pidettyä kiinni niin hyvin kuin moni muu, kertoo näyttelijä Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa.

Juontaja Satu Kotonen muistuttaa Hirviniemeä siitä, miten nuorena tämä tuli isäksi.

- Se oli vahinko, Aku Hirviniemi vastaa nopeasti.

- Mutta joo, nuorena on vitsa väännetty. Lapseni ovat nyt tosi helpossa iässä 7-10-vuotiaita. Touhuilevat ja tekevät paljon. Nuorempi käy kaupassakin itse, kun meillä on lähikaupassa tili. Hän ei välttämättä ilmoita mitään etukäteen, vaan sitten löytyy vaan tyhjiä karkki- ja sipsipusseja ympäriinsä, hän jatkaa.

Hirviniemi myöntää eläneensä viime vuodet ruuhkavuosia, joissa tiivistahtinen työ ja perhe-elämä ovat menneet rinta rinnan.

- Paljon asioita on tapahtunut päällekkäin. Jos olisin saanut itse valita, olisin ehkä tehnyt asiat eri tavalla, hän toteaa.

- Jälkimmäisen lapseni Tuulikin synnytykseen en ehtinyt, koska ohjaaja Matti Ijäs ei päästänyt minua elokuvan kuvauksista pois. Työni oli näytellä ruumista laverilla. Se oltaisiin voitu kuvata pois heti kättelyssä. Kun sanoin ohjaajalle, että lapseni on syntymässä, hän vaan tokaisi, että olisit vaan jaloissa siellä, ja että hänkin on ollut keikalla aina lapsensa syntymän hetkellä, näyttelijä jatkaa.

- Olen pyrkinyt korvaamaan Tuulikille tuota, että vaikka en siinä tilanteessa ollut läsnä, olisin jatkossa hänen elämässään läsnä.

(kuva: AOP / Mika Pollari)

Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa tällä viikolla vieraana näyttelijä ja koomikko Aku Hirviniemi. Kuuntele lähetys taajuudelta sunnuntaina klo 14-15.

Lue myös: Aku Hirviniemi ei haluaisi lihottaa itseään roolia varten - kokeili kerran ja epäonnistui

Kilpailut

Uusimmat