Kuva: Senja Rapila

Comebackin tehnyt Neon 2 paljastaa yllättävät esikuvansa - "Kosiskelemme myös nuorisoa"

16.12.2017 10:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Uusien kappaleiden tuotantoon Neon 2 ammentaa inspiraatiota Daft Punkista ja The Weekndistä.

1990-luvun hiteistään tunnettu Neon 2 on tehnyt paluun. Laulaja Jussi Rainion ja kitaristi Rami Alangon luotsaama yhtye julkaisi viime viikon perjantaina uuden Itseni kaltainen -nimisen singlen. Ensi vuoden puolella on luvassa vielä lisää uusia kappaleita, joita on tuttujen hittien lisäksi mahdollista kuulla ensi kesänä lukuisilla yhtyeen festarikeikoilla. Yhtye alkoi työstää uusia kappaleita jo noin vuosi sitten.

Voice.fi kysyi Neon 2:lta, mitkä artistit ovat heidän esikuviaan nyt, kun he luovat uutta musiikkia. Rami Alangon mukaan esikuvat kuuluvat ensisijaisesti kappaleiden soundimaailmoissa.

- Kun lähdetään tuottamaan kappaleita, esikuvinamme on muun muassa Daft Punk, Justice ja The Weeknd, Alanko sanoo.

Daft Punk ja Justice edustavat ranskalaista elektronisen musiikin osaamista, kun taas The Weeknd on yksi viime vuosien suosituimmista artisteista r’n’b-vaikutteisen popin saralla. Ovatpa Daft Punk ja The Weeknd tehneet yhteistyötäkin The Weekndin edellisellä albumilla.

Itseni kaltainen -sinkun tuotannosta vastaa Neon 2:n kosketinsoittaja Petri Alanko. Hän on kunnostautunut bänditoiminnan lisäksi muun muassa peli- ja elokuvamusiikin parissa säveltäjänä ja tuottajana. Neon 2 haluaa olla kappaleidensa tuotannossa ajassa kiinni eikä haikailla 1990-luvun perään. Yrittävätkö he kosiskella uudella tuotannollaan nuoria kuulijoita faneikseen?

- Kosiskelemme avoimesti myös nuorisoa. Uusi biisimme on suunnattu ihan kaikille, Jussi Rainio vastaa.

Ensisijaisesti Neon 2 tekeekin musiikkia miettimättä sille mitään kohderyhmää. Molemmat miehet ovat yhtä mieltä siitä, että ensisijaisesti he suuntaavat musiikkinsa tekovaiheessa itselleen ja tekevät sitä omista lähtökohdistaan käsin.

Ellinoora ja Lauri Tähkä ihailun kohteina

Miesten mielipiteet eroavat jonkin verran, kun heiltä tiedustelee, keitä nykyartisteista he erityisesti ihailevat. Rami Alanko sanoo, että nykyään Suomessa tehdään paljon hyvää musiikkia.

- Arvostan esimerkiksi Ellinooraa ihan mielettömästi. Hän on mielestäni Hector-tason tekstittäjä. Hän on ihan jäätävän kova, Alanko kehuu.

Jussi Rainio arvostaa eniten niitä kokeneita suomalaisartisteja, jotka jaksavat vuodesta toiseen luoda uutta musiikkia. Esimerkkeinä hän mainitsee Lauri Tähkän, Juha Tapion ja Tuure Kilpeläisen.

Jos käytössäsi on Spotify, voit kuunnella Neon 2:n uuden singlen alta:

Lue myös: Neon 2:n villit keikkakokemukset - fanit tarttuvat haaroihin, nimmareita paljaisiin rintoihin

Lue myös: Neon 2 -laulaja Jussi Rainio: "Keikkajännitys lähti, kun lopetin juomisen"

Kilpailut

Uusimmat