Kuva: Senja Rapila

Vuoden tulokkaaksi valittu Leo: "Moni ajattelee minun olevan ylimielinen"

21.02.2018 18:15 - Reija Saarinen

Leon mukaan hän ei koskaan ole ajatellutkaan, että kaikki pitäisivät hänestä.

Leo Stillmanin, 26, nimi nousi kaikkien huulille Emma-gaalan jälkimainingeissa. Syynä oli Vuoden tulokas -pokaalilla palkitun Stillmanin puhe, joka vilisi kirosanoja.

Puheen kieleen tarttuivat etenkin toimittajat, ja pian lehdissä kummasteltiin muusikon käytöstä. Vaikka paljon negatiivista palautettakin tuli, kertoo Stillman saaneensa lähestulkoon pelkästään positiivista palautetta.

- Fanit ovat ainakin sivuuttaneet sen täysin. 90 prosenttisesti palaute on ollut hyvää. Tuntuu, että siitä tehtiin lehdissä suurempi juttu, kuin mitä se olikaan. Yksi toimittaja kyllä totesikin minulle, että kiitos että teit sen, koska muuten meillä ei olisi ollut mitään kirjoitettavaa, Stillman kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Stillman kertoo myös ymmärtäneensä sen, että ei voi miellyttää kaikkia. Hän uskookin innostuksensa olleen suuri syy siihen, että puhe meni monella tunteisiin.

- Kun tyyppi, joka ei ole vielä tuttu kaikille, menee sinne todella innoissaan, niin kyllähän se ärsyttää. Luulen, että moni ajattelee minun olevan jotenkin ylimielinen, koska olin niin innoissani. Mutta sellainen minä olen, en voi sille mitään.

- Olen saanut paljon myös palautetta siitä, että kuka hitto sä oikein olet. Mutta hei, sehän se pointti onkin! Mä olin vuoden tulokas, hän jatkaa.

Tunteiden herättäminen yleisössä ei Stillmania haittaa. Se nimittäin kuuluu asiaan.

- Olen muusikko ja mun tehtävä on herättää tunteita, on ne sitten hyviä tai huonoja. Kunhan nimen kirjoittaa oikein, niin saa kirjottaa mitä haluaa, hän naurahtaa.

(kuva: Senja Rapila)

"En välttele aiheita"

Muutama viikko Emma-gaalan jälkeen Stillman julkaisi uuden kappaleen. Jos käykin niin-biisi syntyi Stillmanin mukaan esikoislevyn jälkimainingeissa.

- Olin kirjoittanut ensimmäisen levyni ja se oli aika sellainen eroteemainen. Kaikkiaan se ehti olla valmiina nelisen kuukautta ennen julkaisua. Tuntui, että on todella vaikea kirjoittaa mitään uutta, ennen kuin se on ulkona. 

- Kun levy sitten julkaistiin, mietin paljon sitä mitä mun elämässä tapahtuu. Pitääkö mun aikuistua? Mitä jos mä rakastun? Juuri niistä ajatuksista syntyi tämä kappale.

Stillmanin mukaan hänen kappaleensa syntyvät usein eletystä elämästä ja juuri siksi hän ei välttele mitään aiheita. Silti yksi kappale on jäänyt aina kesken.

- Isäni kuoli seitsemän vuotta sitten ja olen välillä huomannut tekeväni biisiä, mikä käsittelee aihetta. Jostain syystä se biisi ei kuitenkaan koskaan mene loppuun asti, mutta se saattaa yhdistyä jossain muualla. Esimerkiksi Kaikki mitä rakastin, on kombinaatio monesta asiasta.

Vaikka moni muusikko onkin sitä mieltä, että taide syntyy tuskasta, ei Stillman pysty kirjoittamaan ahdistuksen keskellä.

- Kirjoitan enemmän silloin, kun olen onnellinen. Vaikka kirjoitan asioista, jotka ovat esimerkiksi menneet pieleen, niin ne biisit syntyvät kuitenkin sillä hetkellä, kun pää on selvinnyt. Koska silloin, kun olen oikeasti surullinen, ei tee mieli tehdä mitään.

Leon uusimman kappaleen pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Vuoden tulokkaaksi valittu Leo pyytää anteeksi kiroiluaan Emma-gaalassa - "Ois voinut skarpata"

Lue myös: Laulajalupaus Leo pohtii menestymistä: "Julkisuus ei auta, jos ei ole hyviä biisejä"

Kilpailut

Uusimmat