Kuva: Eurovision.tv

Alankomaat lähettää Euroviisuihin takaisin aiemman suosikkiesiintyjän - sijoittui aiemmin toiseksi

04.04.2018 17:30 - Iiro Myllymäki

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Alankomaat marssittaa tänä vuonna Euroviisuihin vanhan tutun edustajan. Waylon on country-laulaja-lauluntekijä, joka oli edustamassa Alankomaita Euroviisuissa vuonna 2014 The Common Linnets -yhtyeen osana. Esitys oli vähällä voittaa koko kilpailun, mutta sijoittui lopulta toiseksi Conchita Wurstin taakse.

Sittemmin mies on jättänyt The Common Linnets -yhtyeen ja valmistellut tulevaa sooloalbumiaan country-musiikin keskipisteessä Nashvillessa. Alankomaiden yleisradioyhtiö päätti, hieman Suomen tapaan, euroviisuedustajan sisäisesti. Alankomaissa yleisö ei kuitenkaan päässyt päättämään edustuskappaleesta, vaan Waylon itse valitsi kilpailuun Outlaw In ’Em -kappaleensa. Mies oli esittänyt kaikki viisi kappale-ehdokasta hollantilaisessa tv-ohjelmassa. Hollantilaisen De Telegraaf -lehden kyselyn mukaan yleisöllä oli kappaleista eri suosikki kuin Waylonilla.

Waylon tuli hollantilaisille tutuksi vuonna 2008 paikallisessa Talent-ohjelmassa, jossa hän sijoittui toiseksi. Hän on myös toiminut The Voice of Holland -tv-ohjelmassa tähtivalmentajana. Mies suhtautuu musiikkiin suurella intohimolla.

- Musiikki on rakkauteni ja paikka, jossa tunnen oloni turvalliseksi ja itsevarmaksi. Musiikki on äitini, isäni, rakastajani ja ystäväni. Menen kilpailemaan Euroviisuihin kappaleella, josta minulla on erityisen hyvä tunne. Kappaleella, joka kertoo jotakin minusta, Waylon on sanonut.

Arvio:

Waylon tuo Nashvillen rouheaa meininkiä Euroviisuihin ja tarjoilee country-rock-kattauksensa täysin uskottavasti. Ainakaan itse en mitenkään erottaisi Waylonia aidoista amerikkalaisista countryn kasvateista. Autenttisuus on tietenkin aina hyvästä, mutta country on musiikkityyli, joka jakaa voimakkaasti mielipiteet. Siinä missä vuoden 2014 Calm After The Storm oli popin ystävillekin helposti sulatettavaa countrya, Outlaw In ’Em on hankalampi pala purtavaksi.

Calm After The Storm on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaista euroviisukappaleista, joten ei ole mikään yllätys, että tämä ralli ei pääse samalle tasolle. Tällainen anteeksipyytelemätön country on kuitenkin mielestäni virkistävää kuultavaa viisuissa ja siksi on ilahduttavaa, että Waylon tekee paluun. Outlaw In ’Em on niin täynnä countryyn liitettäviä kliseitä, että kappale on kuin käyntikortti countryyn. Lauletaan viskistä ja siitä, miten elämä ruhjoo. Korostetaan kapinahenkisyyttä ja sitä, miten maahan potkitut nousevat aina uudestaan. Waylonin ääntäminenkin on oppikirjamaisen countrya. Tämä kaikki on hyvä, jos tykkää countrysta. Jos ei tykkää, kappaleessa todennäköisesti on kaikki ne elementit, jotka ovat aiheuttaneet tämän tykkäämättömyyden.

Waylon on nipin napin kymmenen kärjessä vedonlyöntitilastoissa. Tämä luultavasti johtuu enemmän hänen aiemmasta euroviisumaineestaan kuin tästä kyseisestä kappaleesta. Ei tällä voittoon mahdollisuuksia ole, ei edes toiseen sijaan, mutta hyvä tunnelmannostatuspala tämä on.

Lue myös: Euroviisujen tämän vuoden fanisuosikin laulutaito ihmetyttää - "Hän ei osu yhteenkään nuottiin"

Lähteet: Wiwibloggs, Eurovision.tv, Eurovision World

Kilpailut

Uusimmat