Kuva: Senja Rapila

Laulaja Aleksanteri Hakaniemi uransa alusta: "Tuottajani sanoi, että et voi olla noin säälittävä"

17.04.2018 16:45 - Iiro Myllymäki

Aleksanteri Hakaniemi myöntää, että hänestä tuli "säälittävä" vaikutelma hänen varhaisten laulunsanojensa perusteella.

Debyyttilevynsä helmikuussa julkaissut Aleksanteri Hakaniemi, 23, on sinkuillaan onnistunut keräämään huimia striimausmääriä Spotifyssa. Miehen hitit, kuten Filmi katkee ja Temptation Island Suomi -ohjelmassakin paljon soitettu Pane mut sekasin, ovat tuttuja biisejä suomalaisen popin ystäville. Aleksanteri Hakaniemi kertoo Leo Stillmanin luotsaamassa Biisintekijän päiväkirja -podcastissa, että hän on ammentanut monenlaisesta musiikkityylistä debyyttialbumilleen.

- Olemme yrittäneet ammentaa jokaisesta musiikkiminäni tärkeästä tekijästä. Siellä on katupubifiilistä ja rock’n’roll-fiilistä ja myös hiphopimpaa, Hakaniemi sanoo.

Levyn lyriikoissa kuuluu Hakaniemen mukaan paljon itsensä etsimistä ihmissuhteiden erilaisissa vaiheissa. Mies muistaa, että hänen muutama vuosi sitten kirjoittamansa lyriikat olivat vielä hyvin erilaisia kuin nykyään.

- Kun toin ensimmäisiä demojani tuottajalleni Rafaelille, olin jotenkin liian säälittävä hahmo niissä kirjoituksissa. Se tietenkin kertoo siitä elämänvaiheesta. Rafa sanoi, että et voi olla noin säälittävä, Hakaniemi naureskelee.

Mies on innoissaan kakkosalbumin kirjoittamisesta, sillä hän kokee kehittyneensä tekstittäjänä paljon.

- Olen oppinut uuden tavan, miten kirjoittaa. Pystyn seuraavalle levylle kirjoittamaan asioista laidasta laitaan. Ei tarvitse nojata ”olet kivannäköinen, tykkään sinusta” -henkisiin biiseihin. Pystyn menemään entistä syvemmälle niin, että siinä on kuitenkin joku järki, Hakaniemi kertoo.

Kuuntele Aleksanteri Hakaniemen koko haastattelu tästä linkistä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Suomalaisartistin kappaleiden sanoitukset saattavat ärsyttää äitejä - kertoo nyt oman mielipiteensä

Kilpailut

Uusimmat