Kuva: Eurovision.tv

Latvian euroviisuedustajalla yllättävä yhteys Jennifer Lopeziin

04.05.2018 13:45 - Iiro Myllymäki

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Nuoresta iästään huolimatta Latvian euroviisuedustaja Laura Rizzotto, 23, on jo kokenut musiikin ammattilainen. Brasiliassa syntynyt Rizzotto meni lukion jälkeen opiskelemaan Bostoniin Berklee College of Musiciin ja julkaisi esikoisalbuminsa vuonna 2011. Vuonna 2013 nainen muutti Los Angelesiin, jossa hän sai tutkinnon musiikkiopinnoista. Vielä tämän jälkeen Rizzotto muutti New Yorkiin ja sai musiikin maisterin tutkinnon Columbian yliopistosta.

Yhdysvalloissa pitkään asunut Rizzotto on päässyt tekemisiin myös suurten maailmantähtien kanssa. Hän on toiminut lämmittelijänä Demi Lovaton konserteissa, ja hän on jopa työskennellyt muutaman vuoden ajan Jennifer Lopezin portugalin kielen opettajana.

Laura Rizzotto edustaa Latviaa Euroviisuissa kappaleella Funny Girl, jonka hän on itse säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut.

Arvio:

Funny Girl on kappale, joka vaatii parantuakseen kahta asiaa: kuuntelukertoja ja live-esityksen näkemisen. Musiikkivideolta kuultuna kappale ei jäänyt erityisemmin mieleen eikä Laura Rizzotton karismakaan päässyt kunnolla loistamaan. Vasta kun katsoin naisen live-esiintymisen Latvian viisukarsinnan finaalista, tajusin kappaleen ja etenkin esiintyjän vahvuudet. Mikä ääni! Mikä intensiteetti!

Laura Rizzotto on varmasti yksi tämän vuoden Euroviisujen etevimmistä laulajista. Paitsi että naisella on tekniikka hallussaan, hän kykenee ilmaisemaan äänellään tunteita ja kertomaan tarinaa. Kun nainen laulaa saavuttamattomasta rakkaudesta ja hauskan tytön kahlitsevasta roolista, hänen turhautumisensa näkee ja kuulee. Äänenkäytön tunteikkuus erottaa Laura Rizzotton esimerkiksi Saara Aallosta, jonka tekniikka on ylivertaista mutta tulkinta jättää monet kylmäksi.

Euroviisut ei tietenkään ole pelkkä laulukilpailu. Onneksi Rizzottolla on myös esiintymispuoli kunnossa. Latvian karsinnan finaalissa esitys oli pidetty yksinkertaisena ja lavalla nähtiin vain Rizzotto mikkitelineen kanssa. Koreografian virkaa toimittivat naisen käsiliikkeet, jotka näyttivät luontevilta ja tukivat kappaleen sanoituksia. Ensimmäinen video naisen harjoituksista Lissabonissa näyttää, että konsepti on onneksi pidetty samana loppukoitosta varten. Yksinkertaisista aineksista rakentuu vakuuttava kokonaisuus, kun mikään esityksen osanen ei ole toista huonompi.

Aiemmin asetin tämän vuoden yllättäjän viittaa Latvian naapurimaalle Liettualle, ja nyt maat saavat puolestani jakaa tuon viitan. Funny Girl ansaitsee ehdottomasti finaalipaikan.

Lue aiemmin julkaistut viisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Liettualla vuoden romanttisin euroviisukappale? Aviomies mukana live-esityksessä

Lähteet: Eurovision.tv, Eurovoix

Kilpailut

Uusimmat