Kuva: YouTube

Jättiyllätys Euroviisuissa: Arttu Wiskarin tuottajalla vahva rooli Norjan edustuksessa!

12.03.2019 16:51 - Senni Loikala

Musiikkituottaja Henrik Tala on ollut tekemässä Spirit in the Sky -kappaletta, jonka Norjaa Euroviisuissa edustava KEiiNO-yhtye esittää toukokuussa Israelissa.

Kolmihenkinen KEiiNO-yhtye edustaa Norjaa Euroviisuissa toukokuussa Tel Avivissa, Israelissa. Yhtye osallistuu laulukilpailuun Spirit in the Sky -kappaleellaan, joka on yllättäen syntynyt osittain suomalaisvoimin.

Musiikkituottaja Henrik Tala, 30, on tuottanut Norjan viisuedustuskappaleen ja ollut mukana kirjoittamassa kappaleen lyriikoita. Tala tunnetaan esimerkiksi Arttu Wiskarin ystävineen perustaman Mökkitie recordsin tuottajana ja sanoittajana.

Henrik Tala kertoo puhelimitse Voice.fi:n haastattelussa, että on tuntenut KEiiNO-yhtyeen yhden jäsenen, Tom Hugon, vuosia. Hugo ehdotti yhteistyötä Spirit in the Sky -kappaleen tiimoilta viime kesänä biisileirillä Norjassa.

- Tom Hugo tuli juttelemaan, että hänellä on yksi biisi ja hän haluaisi minun tuottavan sen ja auttavan lyriikoiden kirjoittamisessa. Syksyn aikana teimme biisistä muutaman version, Henrik Tala kertaa.

Joulukuussa Tala matkusti Osloon ja tutustui yhtyeen muihin jäseniin, Alexandra Rotaniin ja saamelaisräppäri Fred Buljoon.

- Teimme biisin loppuun parin päivän aikana. Yhteishenkemme oli hyvä.

Saamelaisyleisö ihastui

Henrik Talan mukaan Spirit in the Sky -kappale yhdistyy vanhaan saamelaiseen tarinaan, jossa apua pyydetään niin sanotulta "henkieläimeltä" (englanniksi spirit animal.)

- Teksti viittaa siihen, että jokaista ihmistä tulee kunnioittaa esimerkiksi uskontoon tai sukupuoleen katsomatta. Sanoma on, että olipa elämässä vaikeaa mistä tahansa syystä, aina pystyy löytämään avuksi henkieläimen, joka voi olla esimerkiksi ystävä.

KEiiNO on esittänyt kappaleen myös saamelaisyleisön edessä.

- Meille oli tärkeää, että biisi saa saamelaisilta täyden tuen. Onneksi näin myös kävi ja yleisö tykkäsi kappaleesta.

Entä kannustaako Henrik Tala Suomea vai Norjaa toukokuussa viisuissa Tel Avivissa?

- Tulen kannustamaan Darudea 110 prosenttia, mutta istun Norjan edustajien sohvalla kisojen aikana. Voin vilauttaa Suomen lippua, jos se on mahdollista, Tala vastaa nauraen.

Kuuntele alta Norjan viisuedustuskappale Spirit in the Sky.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Kiss ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Kolumni: Daruden valinta viisuedustajaksi on valtava riski - Yleltä täyskäännös viime vuodesta

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat