Kuva: AOP

Nirvanan tavaramerkistä käydään kiivasta oikeustaistelua - mukana myös Courtney Love ja Dave Grohl

14.05.2019 13:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Oikeustaistelu alkoi viime vuoden lopulla.

Nirvanan tavaramerkistä on käynnissä tiukka oikeustaistelu.

Edesmenneen Nirvana-solisti Kurt Cobainin ex-vaimo Courtney Love, kaksikon tytär Frances Bean Cobain, Nirvana-rumpali sekä Foo Fighters -keulakuva Dave Grohl ja Nirvana-basisti Krist Novoselic ovat yhteisessä rintamassa todistamassa oikeudessa.

Juttu juontaa juurensa viime vuoden lopulla alkaneeseen oikeustaisteluun Nirvanan tavaramerkistä huolehtivan Nirvana L.L.C -yhtiön sekä muotisuunnittelija Marc Jacobsin välillä. Oikeusdokumentit paljastavat, että Nirvanan yhtiö on kärsinyt väitetysti miljoonan dollarin edestä menetyksia Jacobsin takia, joka on käyttänyt luvatta Nirvanan tutuksi tekemää hymiö-logoa vaatteissaan.

Jacobs sanoo itse, että on tuonut grunge-muodin maailmalle, ja on nyt kutsunut alussa mainitun nelikon todistamaan oikeuteen. Jacobs vaatii koko jutun hylkäämistä, sillä hän väittää, että hänen oma logonsa on hänen tekemä eikä Nirvanan tuttu symboli.

Oikeustaistelu on sinällään erikoinen, että yleensä Courtney Love sekä Nirvanan ex-jäsenet ovat taistelleet toisiaan vastaan tavaramerkin hallinnasta. Nyt kuitenkin he ovat samalla puolella. Love on myös Nirvana L.L.C -yhtiön jäsen, joten saapa nähdä, mitä nelikko sanoo oikeudessa.

Alhaalla näet vasemmalla Jacobsin luomuksen ja oikealla Nirvanan fanipaidan.

(kuva: YouTube)

Lue myös: Nirvana-tähti Kurt Cobainin kuolemasta 25 vuotta - mielenkiintoiset faktat koottiin yhteen

Lue myös: Nirvana julkaisi kuvan Facebook-sivuillaan - napattu Suomessa vuonna 1992

Lähde: The Blast

Kilpailut

Uusimmat