John Lennonin leski sai elämäntyöpalkinnon

12.06.2009 07:31 - Eeva Rajala

The Beatles -tähti John Lennonin leski Yoko Ono on palkittu elämäntyöstä, kertoo BBC. Kyseessä oli Mojo-musiikkilehden palkinto ja Onon kaikkien ensimmäinen musiikkipalkinto.

Monet Beatles-fanit ovat sitä mieltä, että Onon elämäntyö oli saada Beatles hajoamaan. Moni on unohtanut sen, että Ono on tehnyt yli 20 levyä, sekä Lennonin kanssa että itsekseen.

76-vuotias Yoko Ono kiitti puheessaan musiikkilehteä rohkeasta valinnasta: "En uskonut, että ihmiset olisivat niin lämpimiä minua kohtaan, kun saavun lavalle."

Onon mukaan John Lennon oli ainoa ihminen maailmassa, joka uskoi ja kannusti häntä omassa työssään. Onon mukaan ilman Lennonia hänet olisi jo lannistettu. Onon mukaan Lennon olisi innoissaan elämäntyöpalkinnosta: "Hän olisi sanonut ´Sanoinhan, että näin käy!´"

Mojo-lehden musiikkigaalassa muusikot kehuivat Yoko Onon uraa ja monet kertoivat, että Ono olisi noussut julkisuuteen ja valloittanut musiikkimaailman ilman Beatlesia. Phil Alexander Mojo-lehdestä hehkutti Onoa maasta taivaisiin: "Hän saattoi olla yhden maailman tunnetuimman miehen vaimo, mutta hän myös auttoi omalla panoksellaan muuttamaan musiikkia."

Kilpailut

Uusimmat