Kuva: AOP

Amfetamiini varjosti Korn-laulajan uran alkuaikoja - "Se oli todella pelottavaa"

21.09.2020 19:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Davis kertoo, että hänestä tuli lopulta alkoholisti.

90-luvulla maailmanmaineeseen noussut Korn on myynyt kymmeniä miljoonia albumeita sekä ollut yksi suosituimmista 90-luvun metalliyhtyeistä.

Yhtyeen laulaja Jonathan Davis, 49, kertoi vastikään Steve-O:n vetämässä Wild Ride -podcastissa, että kun Korn julkaisi debyyttialbuminsa, oli amfetamiini osa hänen elämäänsä.

- Aloin käyttämään huumeita ennen kuin Korn löi itsensä läpi. Meidän ensimmäisellä albumillamme on kappale Helmet in The Bush, joka kertoi amfetamiinista. Käytin sitä silloin ja pääsin kuiville vasta Follow The Leader -levyn aikoihin. Lopetin amfetamiinin, koska meidän piti kiertää todella paljon enkä voinut pysyä hereillä jatkuvasti, Davis sanoi ja jatkoi:

- Aloin tosin juomaan ja minusta tuli alkoholisti. Myös kokaiinia tuli käytettyä välillä, jos sitä sai käsiinsä. Mutta amfetamiini ja rundaaminen ei toiminut mitenkään yhdessä.

Steve-O kysyi Davisilta, kokiko hän koskaan psykooseja tai hallusinaatioita amfetamiinin tai kokaiinin takia.

- Kun minulle alkoi tulemaan vähänkin liian outo tai paranoidi olotila, menin nukkumaan. Valitettavasti olen kyllä nähnyt monia ihmisiä, jotka ovat joutuneet kokemaan niitä. Se oli todella pelottavaa.

Lue myös: Korn-laulaja hehkuttaa Ozzy Osbournea: "Hän opetti minulle paljon musiikkibisneksestä"

Lähde: Metal Injection

Kilpailut

Uusimmat