Kuva: Anette Ekholm

Unelmastudio-kilpailuun haettiin innokkaammin kuin UMK:hon - kuuntele koskettava voittobiisi

02.10.2020 08:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Holmalan Ensisilmäyksellä-biisi valittiin yleisöäänestyksessä voittajaksi.

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Unelmastudio-kilpailussa etsittiin potentiaalisia hittibiisejä ja lahjakkaita, suurelle yleisölle vielä tuntemattomia musiikin tekijöitä. Lähes tuhannen lähetetyn kappaleen joukosta voittajaksi valikoitui lopulta Holmalan Ensisilmäyksellä. Unelmastudioon tuli huomattavasti enemmän lähetettyjä kappaleita kuin esimerkiksi viimekertaiseen Uuden musiikin kilpailuun (UMK), johon lähetettiin 426 biisiä.

Holmala on tamperelaisen muusikon Vesa Holmalan musiikkiprojekti, joka on julkaissut tähän mennessä kaksi omakustannealbumia. Unelmastudio-kilpailuun lähetetty Ensisilmäyksellä on ensimmäinen single tulevalta kolmannelta albumilta ja se edustaa rock-muusikolta aiempaa herkempää ilmaisua. Rakkauden koko elinkaaresta kertova kappale sai alkunsa vuoden alussa.

- Koronarajoitusten myötä tuli kotona vähän tylsää, ja tämä kappale syntyi puolivahingossa. Yhtäkkiä tajusin, että tämä saattaakin olla aika iso biisi ja yritin tehdä tekstin sellaiseksi, että se iskisi ainakin kaikkien rakastuneiden sydämiin, Holmala kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Kilpailun voittajana mies saa palkinnoksi tapaamiset radiotalo Bauer Median musiikkitiimin ja levy-yhtiö Warner Musicin toimijoiden kanssa sekä 1000 euron arvoisen musiikkilahjakortin. Ammattilaisraati valitsi kilpailuun lähetetyistä kappaleista 12 finalistia, joista yleisö pääsi äänestämään voittajan. Finalistien tuotokset esiteltiin valtakunnallisissa radiolähetyksissä usealla Bauer Median kanavalla.

Tuomaristossa mukana ollut Monsp Recordsin A&R-vastaava ja YleX:n juontajana aiemmin tunnettu Ida Karimaa kertoo ilahtuneensa siitä, miten erilaisia biisejä Unelmastudio-kilpailuun lähetettiin.

- Valitsimme finalistit sen perusteella, ketkä olivat valmiimpia radiosoittoon. Otimme mukaan myös erilaisia genrejä. Mukana oli paljon kiinnostavia biisejä, Karimaa sanoo.

Tuomaristossa vaikutti myös Duunitorilla kampanjoinnista vastaava Mikko Haavisto. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Duunitorin kanssa.

- Mielestäni Holmalan kappaleessa erottuu edukseen laadukas tuotanto, tunteikas tulkinta ja tarttuva kertosäe, Haavisto sanoo.

Unelmastudion raadissa toimivat myös Bauer Median luova johtaja Ismo Heikkilä, Radio NRJ Finlandin maajohtaja Esa Lahdenpää ja Mökkitie Recordsin A&R Olli Saksa.

Vesa Holmala on tehnyt musiikkia aivan pikkupojasta asti ja ollut mukana useissa eri bändeissä. Hän on häkeltynyt, että juuri hänen kappaleensa valikoitui voittajaksi noin tuhannen kappaleen joukosta. Mies toivoo, että voitto ja musiikkialan ytimessä työskentelevien ihmisten tapaaminen auttaisivat saamaan levytyssopimuksen ja lisää radiosoittoa.

- Eiköhän se ole kaikkien muusikoiden unelma, että olisi levydiili taskussa, Holmala sanoo.

Lue myös: Vastaisku fitness-buumille - Holmalan Ajattelen sua -kappaleen video ensinäytössä Iskelmällä

Lue myös: Aksel Kankaanrannalle ei annettu automaattista paikkaa ensi vuoden UMK:ssa - "Vuosi on pitkä aika"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat