Kuva: Handout

Nopsajalka julkaisi uransa tärkeimmän albumin: "Levy pohjautuu mun kipuun"

16.10.2020 08:15 - Reija Saarinen

Nopsalan uutuusalbumi kantaa nimeä Sade. Sen tekeminen ei ollut artistille itsestäänselvyys.

Nopsajalka julkaisi tänään uransa tärkeimmän albumin. Se kantaa nimeä Sade ja sisältää  muun muassa singlet Sydän sydän feat. Chisu” ja Burnout.

Albumin tekeminen ja julkaisu ei ollut artistille itsestäänselvyys, sillä Nopsajalka ilmoitti vuonna 2017 tekevänsä viimeisen keikan ja lopettavansa uransa. Lopettamispäätöksen ja oman uran kyseenalaistamisen taustalla oli asia, josta ihmiset eivät olleet tietoisia. Nopsajalka eli Antti Hakala kävi läpi pitkään jatkunutta kamppailua burnoutin kanssa.

Syyskuussa 2017 Helsingin The Circuksen lavalla esiintyi Nopsajalka, joka kuvitteli esiintyvänsä viimeistä kertaa yleisön edessä ja lopettavansa uransa siihen. Ajatus paluusta artistiuran pariin oli kuitenkin paradoksaalisesti käynnissä samalla hetkellä, kun Nopsajalka veti Circuksen lavalla viimeistä keikkaansa:

- Circuksen keikan ajan mulla oli vaan tosi hyvä fiilis. Yleensä oon keikoilla huolissani ja yritän etsiä merkkejä mihin suuntaan tunnelma on kehittymässä ja pitäiskö sille tehdä jotain. Heti sen lopettamiskeikan jälkeen tuli inspiraatio ja energian purkaus. Nopsajalka-hahmo jäi hetkeksi narikkaan, se oli otettu konkreettisesti julkisesti pois mun päältä se rooli.

- Aloin vaan kirjoittamaan omia ajatuksia ylös, ne ei ollut edes mitään biisejä aluksi. Pian niistä alkoi kuitenkin muodostua sellaisia. Se varmaan auttoi se paineettomuus, ajattelin että kirjoitan vaan jotain itselleni ilman mitään julkaisusuunnitelmia. Sitten kun sain muutamia demoja valmiiksi, siitä tuli rakkausprojekti. Tuntui hyvältä kun sille ei ollut mitään käyttötarkoitusta, en ajatellut että edes näytän muille. Paradoksaalisesti kun annoin itselleni luvan olla tekemättä mitään, sellainen aidompi ja luonnollisempi kirjoittaminen tuli kehään, kuvailee Nopsajalka.

Sade-albumin kantavana teemana on ihmisyys sekä yhteys ja kommunikaatio ihmisten välillä. Vaikka aihepiiri koskettaa kaikkia, on Hakala kirjoittanut kappaleet ensisijaisesti itselleen:

- Halusin kirjoittaa siitä mitä on olla kokonainen ihminen, jolla on mieli ja sydän ja keho. Koko levy pohjautuu mun kipuun, mikä on aiheuttanut sen että oon eristäytynyt. Sen takia levyllä käsitellään yksinäisyyttä ja yhteyden puutetta. Mutta myös rakkautta.

Uutta albumia tehdessä Nopsajalka pohti paljon artistiminän ja arkiminän suhdetta ja ristiriitoja.

- Tällä levyllä pyrin ottamaan Nopsajalka-roolin kaikesta pois. Kun artistiminä alkaa dominoimaan, se pyrkii löytämään helpommin markkinoitavia teemoja ja miettimään mitä muut haluaisi kuulla. Nyt yritin tarttua ensisijaisesti sanan voimalla aiheisiin, mitkä on tuntunut mulle, Antti Hakalalle, vaikeilta. Ja sitä kautta selittämään niitä itselle kans. Tää on mulle merkittävä albumi. Tuntuu ekalta ehjältä kokonaisuudelta minkä oon ikinä julkaissut.

Levyn Sadepilvessä-kappaleen musiikkivideon pääset katsomaan alta. 

Lue myös: Nopsajalka terveen ylpeänä: "Elätän kuusihenkisen perheeni pelkästään musiikilla"

Lue myös: Nopsajalka: Kultalevytkään eivät ole seinällä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat