Kuva: Jarno Jussila

Soolouralle lähteneellä Samu Haberilla on yksi suuri haave: "Sille elän ja palan"

13.11.2020 17:15 - Emmi Moilanen

Enkelten kaupunki -kappaleen julkaissut Haber on saanut myös artistikollegoiltaan kannustusta suomenkielisen musiikin julkaisemiseen.

Uutisoimme aikaisemmin Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamiehen, Samu Haberin, siirtyvän soolouralle. Artistin ensimmäinen suomenkielinen kappale, Enkelten kaupunki, julkaistiin tänään perjantaina, 13. marraskuuta. 17 vuotta Sunrise Avenuen kanssa musiikkia tehnyt Haber kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa, että uuden kappaleen julkaisu jännittää aina.

- Ei siitä vaan pääse mihinkään ja hyvä niin. Saa ottaa pienen mutta minulle hirveän suuren askeleen taas, mies iloitsee ensimmäisen soolobiisin julkaisua.

Haber kertoo, ettei ole itse ehtinyt vielä hirveästi seurata sosiaalisessa mediassa tullutta palautetta.

- Itse tykkään tuosta kappaleesta ihan älyttömästi ja se on se, mikä minulle merkitsee.

Sunrise Avenuen myötä Haberilla on fanikuntansa myös esimerkiksi Saksassa, ja mies on hyvillään siitä, että voi viedä ”suomen kieltä tuonne maailmalle.”

- Mielestäni on liikuttavaa, kun kuulee, että ihmiset kuuntelevat tuolla suomenkielistä musiikkia. Se on ihan sairaan ihanaa. Hehän eivät oikeasti tiedä, mitä enkelten kaupunki tarkoittaa.

Haber kertoo, ettei haikaile soolourallaan englannin kielellä laulamisen perään.

- Se ei ole kyllä se, mikä minulla on pätkääkään mielessä tällä hetkellä. Se on juuri se, mistä halusin pois tai sittenhän minä voisin tehdä sitä Sunrise Avenuen kanssa.

Haber kertoo haastattelussa, että suomen kielellä laulaminen on ”tavallaan henkilökohtaisempaa kuin ikinä.” Soolokappaleiden synty on tuntunut miehen mukaan helpolta ja luonnolliselta.

- Samaan aikaan se on paljon rennompaa, kun tiedän, että suomeksi voi sanoa tuollaisia sanoja ja se on ihan oikein. Tietynlainen puristus puuttuu ja sellainen tsemppaaminen, ettei oikeastaan tarvitse yrittää mitään.

Vain elämää -ohjelma sytytti kipinän

Haber on laulanut ennen soolouraansa suomeksi Vain elämää -televisio-ohjelmassa. Mies kertoo, että kipinä suomen kielellä esiintymiseen syttyi ohjelman kuvauksissa. Haber on ollut mukana ohjelmassa vuosina 2017 sekä 2019, ja laulajan mieleen ovat painuneet erityisesti hänen versioimansa Hiljaisuus ja Ikuinen vappu -kappaleet.

Haber kertoo, että sai kuvauksissa myös artistikollegoiltaan Antti Tuiskulta, Lauri Tähkältä ja Elastiselta kannustusta suomenkielisten kappaleiden julkaisuun.

- Ajattelin, etten varmasti ikinä tee, minullahan on hommat ihan muualla. Kyllä siellä tätä kuitenkin tosi paljon kelailin ja muistan Satulinnan rantasaunan ikkunan, josta katselin sinne järvelle ja mietin, että hitto, olisi se varmaan aika ihanaa voida mennä Tavastialle keikalle ja kotiin nukkumaan.

Tavastian keikka onkin Haberin mielessä selkeänä kiintopisteenä.

- Unelmani on päästä Tavastialle soittamaan suomenkielinen keikka. Se olisi ihan helvetin siistiä. Se on unelmani tällä hetkellä, jolle elän ja palan. Sitä iltaa odotan tosi paljon, oli se sitten vuonna 2021, 2022 tai 2026, sillä ei ole väliä, se on siellä jossain ja jonain päivänä sen toivottavasti teen, Haber hymyilee.

Voit kuunnella uuden Enkelten kaupunki -kappaleen alta.

Lue myös: Samu Haber täytti vuosia - julkaisi ihastuttavat kuvat erilaisesta juhlapäivästään

Lue myös: Samu Haber kertoo koronavirustartunnastaan, joka tuli täytenä yllätyksenä: "Vaikea uskoa"

Lue myös: Bändin lopettamisesta kertonut Samu Haber murtui nähdessään tutut kasvot: "Mietin, että ei s*atana"

Kilpailut

Uusimmat