Kuva: AOP

Hanoi Rocksin alkuperäisjäsenet kokoontuivat yhteen - Andy McCoy liikuttui Michael Monroen kehuista

28.11.2020 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hanoi Rocksin jäsenet muistelivat muun muassa sitä, kuinka rumpali Razzle oli ihmetellyt suomalaisia keikkapaikkoja.

Legendaarinen Hanoi Rocks palkittiin Eläköön SuomiRock! -gaalassa elämäntyöpalkinnolla.

Yhtyeen alkuperäisjäsenet Andy McCoy, Michael Monroe, Sami Yaffa sekä Nasty Suicide olivatkin kerääntyneet vastaanottamaan palkintoa Microsoft Teams -ohjelman keskusteluun, jota luotsasi SuomiRockin juontaja Matti Mäki-Kokkila.

Palkintoa jakamassa oli ollut musiikkivaikuttaja ja Tavastia-klubin omistaja Juhani Merimaa. Hanoi Rocksilla on edelleenkin ennätys Tavastialla siitä, että he ovat soittaneet eniten loppuunmyytyjä keikkoja peräkkäin kyseisellä klubilla.

Muusikot muistavat ensimmäisen Tavastia-keikkansa, joka tapahtui vuonna 1980.

- Eikös ensimmäinen Tavastia-keikka ollut, kun oltiin vedetty sen 38 keikan putki? Yaffa pohti.

- Jep, enemmän keikkoja kuin päiviä. Se oli kovaa menoa. McCoy vastasi.

Myös eräs hauska keikkamuisto nousi keskustelun aikana esille. Hanoi Rocksin jäsenet nimittäin miettivät, että miten fanit löysivät kaikille niille konserttipaikoille, jotka saattoivat sijaita Suomessa "keskellä metsää".

- Razzle (yhtyeen edesmennyt rumpali) mietti, että miten hemmetissä tänne muka tulee jengiä. Eihän täällä asu ketään, Monroe kertoi.

- Muistan, kun istuttiin Razzlen kanssa kaljalla ja sieltä metsänreunasta alkoi valumaan humalaisia suomalaisia. Razzle katsoi niitä kuin zombeja ja juoksi bussiin karkuun. Se luuli, että kaikki olivat vetäneet heroiinia! Yaffa nauroi.

(kuva: AOP)

Hanoi Rocksin jäsenet tietävät, kuinka paljon he ovat vaikuttaneet sekä suomalaiseen että koko maailman rock-kenttään. Yhtyeen faneiksi ulkomailta ovat tunnustautuneet muun muassa Guns N' Roses sekä Skid Row.

- Suomen rokissa, ja oikeastaan kaikessa rokissa, kuuluu vaikutteita Albert Järvisestä, Andysta ja Nastysta. Uskon, että olemme tehneet hyvää tälle koko kentälle ja olemme avanneet monille ovia. Olemme kiitollisia siitä, että meitä muistetaan palkinnoilla, Monroe iloitsee ja jatkaa:

- Harvoin on tällaisia yhtyeitä, jossa kaikki täydensivät toisiaan ja tähtäsivät täysillä samaan tavoitteeseen.

McCoyta on häirinnyt varsinkin eräs asia Hanoin uralla.

- Mua henkilökohtaisesti v*tuttaa se, että kaikki luulevat, että minä soitan kaikki Hanoin soolot. Nasse vetää niistä puolet ja paljon melodisemmin. Kyllä niistä pitäisi kuulla ero, McCoy sanoo.

Monroe hehkuttaa lopuksi vielä McCoyta vuolaasti.

- Miettikää nyt Andya. Suomalainen nuori jätkä ja tekee noin mielettömiä biisejä englanniksi. Ensimmäiset Hanoi-kappaleet Andy on tehnyt jo teini-ikäisenä. Kiitos Andylle niistä ja nostankin sulle hattua.

McCoy liikuttui Monroen sanoista.

- Tämä juttu ei olisi ikinä onnistunut ilman teitä. Kiitos.

Lue myös: Hanoi Rocks -rumpali lausui kylmäävät sanat vain päivää ennen kuolemaansa - olivat kuin ennustus

Lue myös: Michael Monroe jakoi hauskan muiston Andy McCoysta - "Minusta se oli mieletöntä!"

Kilpailut

Uusimmat