Kuva: AOP

Ville Valon soolokappaleen taustalla on viittaus klassikkolauluun: "Suomalaista melankoliaa"

01.12.2020 20:15 - Lauri Kujanpää

Valo sai kaksi palkintoa Eläköön Suomirock! -gaalassa.

Him-keulakuva Ville Valon, 44, luotsaama VV voitti Eläköön SuomiRock! -gaalassa sekä Vuoden artisti- että Vuoden biisi -palkinnot.

Valo kertoo Radio SuomiRockin haastattelussa juontaja Matti Mäki-Kokkilalle, että on kiitollinen saamastaan tunnustuksesta.

- Suuri kiitos tästä. Jos kukaan yrittää pärjätä musiikkialalla, niin kannattaa sanoa äidille, että äänestää aina kahteen kertaan. Toimii loistavasti ainakin minun tapauksessani!

- Olen artisti, jolla ei ole levy-yhtiötä eikä levyä eikä bändiä, ja pärjään silti äänestyksessä .Se todellakin lämmittää sydäntä ja sielua.

Run Away From the Sun oli palkinnon voittanut VV-kappale. Valo paljastaa, että biisi on samaan maailmaan kuuluva kuin Päivänsäde ja Menninkäinen -klassikkolaulu.

- Pohdin tuota biisiä vanhan klassikkokappaleen Päivänsäde ja Menninkäinen kautta. Siinä käydään läpi lemmellistä taistoa, niin ehkä minun kappaleeni on menninkäisen laulu menninkäiselle, Valo nauraa ja jatkaa:

- Siinä on hyvin paljon suomalaista melankoliaa pohjana, niin kuin aina minun biiseissäni on tapana. Mikään ei ole ihanampaa kuin nähdä, että ihmiset tanssivat kyyneleet silmissä.

Valo odottaa kiivasti, että pääsee esittämään uutta musiikkiaan myös keikoille.

- Työstän jatkuvasti uutta musiikkia. Palaute on tähän mennessä ollut äärimmäisen positiivista. Tämä vuosi on ollut haasteellinen kaikille artisteille ja odottelen sitä, että pääsisi jälleen turvallisin mielin kiertämään. Rock 'n' rolliin kuuluu semmoinen, että rundataan paljon ja hiki haisee.

Voice.fi, Radio SuomiRock ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Eläköön SuomiRock! -gaalassa palkittiin suomalaisen musiikin tekijöitä - katso voittajat

Lue myös: Hanoi Rocksin alkuperäisjäsenet kokoontuivat yhteen - Andy McCoy liikuttui Michael Monroen kehuista

Kilpailut

Uusimmat