Kuva: Asko Keinonen

"Nyt meni henkilökohtaiseksi" - Lukas Leonin uutuuskappaleella rajua kuittia Gettomasalle

04.12.2020 14:15 - Reija Saarinen

Muun muassa YouTubessa kappale on saanut aikaan kiivasta keskustelua.

Biiffailu on olennainen osa räppiskeneä ja nyt myös pitkästä aikaa on Suomessa saatu aikaan näkyvä biiffi Jyväskylästä ponnistavan Gettomasan ja vantaalaisen Lukas Leonin kesken. 

Kaikki juontaa juurensa huhtikuuhun, jolloin Lukas Leon julkaisi YouTubessa videon yhdessä Suomen freestyle-räpin kolminkertaisen mestarin MC Kajon kanssa. Videolla kuullaan Lukas Leonin suusta myös muutama kuitti Gettomasan suuntaan.

"Ei tarvii salata et mä olen skenen paras/ mutten polje ketään alas/ mut sori vaan kotimaas ei ole gettoa Masa."

Videon voit katsoa alta. 

Viime viikolla, noin puoli vuotta Lukas Leonin YouTube-videon jälkeen Gettomasa julkaisi kappaleen Veli mä vannon, jossa kohteeksi päätyy myös Lukas Leon. 

”Pikkupoika halus pudottaa mun nimen / tiätsä mitä sä nyt menit tekee? samaa aikaa dm:s selittelee / ai tälleeks nykyää tää peli menee? / jäbä revittelee, et sä oot kovin mc / opi ensin, mee junnu kouluu / ku mä näin sut ja halusin bätlää, hyvä ettet kussu housuu”

Kappaleen voit kuunnella kokonaisuudessaan alta. 

Kappaleella kuultava dissaus oli sen verran selkeää, että räppipiireissä alettiin odottaa Lukas Leonin vastausta, joka tulikin sosiaalisessa mediassa hyvin nopeasti. Lukas Leon jakoi lyhyen ja ytimekkään viestin: "Studiolle."

Odotettu vastaus saatiin sen sijaan eilen Gekkomasa-kappaleen myötä. Neliminuuttinen kappale on täyttä dissausta Gettomasan suuntaan. Muutaman kohdan voit lukea alta.

"Sanot pikkupojaks vaik olin sua isompi jo kuustoista kesäsenä / jos mut tiputtaa koitat
tarviit tikapuut ja korkokengät / fuck it en jaksa kuunnella sun huutoo vitun pelle / antakaa hali tälle 27-vuotiaalle murrosikäselle."

"Halvennat naisii sovinistina niinku faijas teki - isäsi poika / sua pidetää räppipiireissä mulkkuna jätkänä / jopa sun omas lafkas."

Eilen julkaistuissa Instagram-tarinoissaan Lukas Leon kertoo laittaneensa huhtikuisen julkaisun perään viestiä Gettomasalle. Samalla hän avaa uuden kappaleensa taustoja. 

"Laitoin miehelle viestiä kaikella kunnioituksella, että ois siistiä saada äijä joskus messiin tohon vs.-skapaan. Äijä on kova räppää ja ois siisti duunaa joskus. Sanoin vielä, että uusimmassa jaksossa heitin pienen kilpailuhenkisen näpäytyksen jäbälle. Et ei midii biiffii, ei midii henkilökohtasta, vaan räppäriltä räppärille. Ja sit tää äijä tulee puolen vuoden jälkeen uudella sinkulla, missä se jauhaa musta jotain shittii. 

Mä oon yrittäny pitää ton Luka Leon vs.-skapan positiivisena, mutta siinä vaiheessa, kun joku alkaa vittuilemaan mulle tollei, ni mä pistän bäckiin. Se on varmaa, että mä vastaan."

Myös YouTubessa keskustelu on käynyt kiivaana kappaleen julkaisun jälkeen ja moni odotteleekin jo kovasti Gettomasan vastausta. 

"Nyt meni henkilökohtaiseksi. "

"Toivon, että Masa vastaa ja vitun kovaa."

"Tämmöistä on odotettu. Vihdoinkin jotain toimintaa tässä skenessä."

Julkaistun kappaleen pääset kuuntelemaan alta. 

Miten tarina jatkuu, jää nähtäväksi. Mutta sen, miten asiaa puitiin sitten tänä aamuna Ville Tanskasen johdolla SuomiRäp-kanavalla, voit kuunnella alta.

Lue myös: Gettomasa toi "rapin kuuloisen rapin valtavirtaan" - nyt hän havittelee viittä Emma-pystiä

Lue myös: Lukas Leonin uudella biisillä kaikuja ahdistuksesta ja 5 vuoden suhteesta suomalaisräppärin kanssa

SuomiRäp ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat