Kuva: AOP

Nouseva artistitulokas hajotti kitaransa tv-esityksensä lopussa - kiihkeä keskustelu nousi

10.02.2021 19:15 - Iiro Myllymäki

Phoebe Bridgers teki perinteisen rocktempun Saturday Night Live -esityksensä päätteeksi ja sai somen kuhisemaan.

Yhdysvaltalainen kovassa nosteessa oleva laulaja-lauluntekijä Phoebe Bridgers, 26, esiintyi viikonloppuna Saturday Night Live -ohjelmassa musiikkivieraana. Naisen esitys I Know the End -kappaleestaan on noussut puheenaiheeksi esityksen lopussa nähdyn tempauksen vuoksi. Kappaleen kliimaksissa Bridgers tarttui soittamansa kitaran kaulaan ja alkoi hakata sitä vasten lavalla ollutta monitoria. Varsin perinteinen rocktemppu on nostattanut kiivaan keskustelun siitäkin huolimatta, että kitaran hajottaminen ei näyttänyt täysin Bridgersiltä onnistuvan.

(kuva: AOP)

Esimerkiksi Twitterissä monet ovat kyseenalaistaneet, miksi Phoebe Bridgers koki tarpeelliseksi hajottaa kitaran. Monien kommentoijien mielestä temppu oli turha ja mauton. Toisenlaisiakin kannanottoja on esitetty. Monet ovat esimerkiksi epäilleet, että jos kyseessä olisi ollut miespuolinen rock-artisti, kukaan ei olisi sanonut sanaakaan. CNN nosti sukupuolinäkökulman esiin otsikossaan, jossa todettiin, että ”Phoebe Bridgers haluaa sinun tietävän, että naisetkin voivat hajottaa kitaroita”. Jotkut puolestaan ovat kommentoineet, että tempaus sopii Bridgersin ilkikuriseen artisti-imagoon ja että nainen todennäköisesti tiedosti, millainen huomioarvo kitaran hajottamisella tulisi olemaan.

Bridgers on kertonut Twitterissä, että kyseinen kitara oli Danelectro-merkin valmistama.

”Kerroin Danelectrolle, että aion tehdä näin. He toivottivat minulle onnea ja sanoivat, että niitä on hankala rikkoa”, Bridgers kirjoittaa.

Laulaja on myös sanonut, että esityksessä nähty kipinää iskenyt monitori ei ollut aito, vaan sen oli vain tarkoitus tuoda lisää show-elementtiä esitykseen.

Phoebe Bridgersiltä julkaistiin viime vuonna hänen toinen albuminsa Punisher, joka nosti hänet yhdeksi koko vuoden ylistetyimmistä artisteista. Folkin, popin ja rockin välimaastossa liikkuva albumi ja sen kappaleet nousivat esiin lukuisten tiedotusvälineiden listauksissa vuoden parhaista levyistä ja kappaleista. Bridgers sai peräti neljä Grammy-ehdokkuutta tulevaan gaalaan. Ehdokkuus tuli muun muassa parhaan uuden artistin kategoriassa.

Lue myös: Kurt Cobainin kitara myytiin ennätyskalliilla - hintalappu yli 6 miljoonaa dollaria

Lue myös: Kitarasankareiden etsintä on päättynyt Radio SuomiRockilla - katso koostevideo osallistujista

Lähteet: CNN, NME

Kilpailut

Uusimmat