Kuva: AOP

Kurt Cobainin kitara myytiin ennätyskalliilla - hintalappu yli 6 miljoonaa dollaria

22.06.2020 16:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Kurt Cobain soitti kyseisellä kitaralla MTV Unplugged -konsertissa.

Nirvanan keulahahmon Kurt Cobainin ikoninen Martin D-18E -kitara myytiin huutokaupassa lauantaina yli kuudella miljoonalla dollarilla, eli yli 5,3 miljoonalla eurolla. Samalla siitä tuli kaikkien aikojen kallein kitara, joka on koskaan myyty.

Kyseessä oli sama kitara, jolla Cobain soitti MTV Unplugged -konsertin vuonna 1993. Kitaralla on kiistanalainen historia, sillä sen omistus siirtyi aikanaan Cobainin tyttären ex-aviomiehelle. Cobain kuoli 27-vuotiaana vuonna 1994.

Kitaran mukana myytiin kitaran alkuperäinen kovakantinen kotelo, kolme Dunlopin plektraa, puoliiksi käytetty paketti Martinin kitarankieliä ja erikoisuutena pussi, jonka sisällä oli miniatyyrikokoiset haarukka, veitsi sekä lusikka.

Kitaran mukana myytiin muun muassa pienikokoiset aterimet. (kuva: AOP)

Kitaraa huusi seitsemän ostajaehdokasta. Sen lähtöhinta oli 250 000 dollaria, mutta hinta oli ylittänyt miljoonan jo ennen kuin huutokauppa ehti virallisesti alkaa. Lopulta hinta kohosi 6 010 000 dollariin, eli noin 5 359 132 euroon.

Edellinen hintaennätys huutokaupatusta kitarasta oli 3,5 miljoonaa euroa. Se maksettiin Pink Floydin David Gilmouren kitarasta.

Huutokaupan järjesti yhdysvaltalainen Julien's Auctions, joka ei ole paljastanut kuka sai kitaran lopulta omistukseensa. Julkisuuteen ei ole myöskään kerrottu, kuka kitaran toi myyntiin. 

Lue myös: Kurt Cobainille osoitettu rojaltishekki löytyi: "Seuraava taisi olla hieman suurempi"

Lue myös: Post Malonen riskialtis Nirvana-tribuutti osoittautui jättimenestykseksi - keräsi hurjan rahamäärän

Lähde: Yahoo News

Kilpailut

Uusimmat