Kuva: AOP

IL: Alice Cooper muistaa Porin kurjan festivaalipäivän kuin eilisen

16.02.2021 20:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Samaa päivää ovat muistelleet myös Tommy Lee sekä Bruce Dickinson.

Kauhurockin legenda Alice Cooper, 73, on keikkaillut Suomeassa hyvinkin useasti. Mies kertoo Iltalehden haastattelussa, että parhaiten kotimaastamme hän muistaa vuoden 2010, kun Porin Sonisphere-festivaaleille iski trombi.

- Se oli iso festivaali, jossa meidän lisäksemme esiintyi Mötley Crue, Iron Maiden, Slayer ja vaikka ketä. Yleisöä oli älyttömästi. Aluksi päivä oli kesäinen, mutta sitten isoja pilviä alkoi kerääntyä taivaalle ja sitten iski trombi, joka tuhosi lavaa ja kaikki meidän soittokamamme, Cooper sanoo IL:lle ja jatkaa:

- Miten Suomessa voi olla tuollaista? Yhdysvalloissa nuo ovat yleisiä mutta Suomessa. Olimme aivan ihmeissämme. Slayerin kamat olivat ainoat, jotka säilyivät ehjänä. Soitimme niillä, kaikki soittivat niillä, se oli mielestäni aika rock n’ roll!

Mötley Crüe -rumpali Tommy Lee ja Iron Maiden -laulaja Bruce Dickinson ovat muistelleet kyseistä päivää Voice.fi:n haastattelussa.

-  Muistan sen päivän kuin eilisen. Koko paikka oli täysin tuhottu emmekä voineet soittaa. Oli pimeää ja vesi tulvi kaikkialle. Tiedätkö, mikä on myös erikoista? Samanlainen myrsky iski myös Kreikkaan kyseisellä kiertueellamme ja jouduimme jälleen perumaan keikan tuhoutuneen lavan takia. Odotin sitä keikkaa innolla, sillä äitini on kotoisin Kreikasta. Luonnolle ei vain valitettavasti mahda mitään, Lee sanoi Voice.fi:lle.

Mötley Crüe ei siis lopulta esiintynyt Porissa, mutta pääesiintyjänä nähty Iron Maiden pääsi vetämään kokonaisen shown. Dickinson kertoi muun muassa seuraavasti:

- Muistan sen todella hyvin. Kun saavuimme paikalle, taivas oli kirkas ja sää tyyni. En ymmärtänyt vielä silloin tilanteen vakavuutta. Lentokentällä huomasin, että maa oli todella märkä ja yksi pieni lentokone oli kallellaan. Ajattelin aluksi, että onpas joku huono pilotti, mutta lopulta selvisi, että paikalla oli riehunut myrsky. Kun sitten saavuimme keikka-alueelle, niin huomasin, että lava oli riekaleina ja henkilökuntamme joutui tyhjentämään koko Porin kaupungin hiustenkuivaajista, jotta pystyimme kuivaamaan laitteistoamme. Katsoin myrskystä videota ja se oli totaalisen järkyttävää materiaalia: Myrsky oli niin voimakas, että se jopa nosti toisen lavan ilmaan ja siirsi sitä, Dickinson kertoi vakavana ja jatkoi:

- Kaikki oli kuin maailmanlopun jäljiltä: Tavaroita lenteli, ihmisiä loukkaantui ja menetimme jopa yhden ihmishengen. Se oli todella traagista. Ehdottomasti yksi hurjimmista sääilmiöistä, mitä olen koskaan kokenut, ja tuo päivä kertoo siitä, kuinka arvaamaton luonto voi olla.

Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Bruce Dickinson muistelee Porissa sattunutta traagista Iron Maiden -keikkaa: 'Kuin maailmanloppu'

Lue myös: Mötley Crüen Tommy Lee muistaa edelleenkin Porin traagiset tapahtumat: "Koko paikka oli tuhottu"

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat