Kuva: Jaakko Manninen

Oodi juhannukselle ja kotiseudulle - Oliverin uusi Ikuinen juhannus -video ensinäytössä Voicella

23.06.2021 15:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ikuinen juhannus on bändin mukaan omistettu kaikille pikkukaupunkien ja -kuntien ihmisille.

Oliverin hiljattain julkaistu Ikuinen juhanus -kappale on saanut näin keskikesän juhlan alla myös musiikkivideon. 

Ikuinen juhannus on omistettu kaikille pikkukaupunkien ja -kuntien ihmisille. Se kertoo kodista ja juurista pienellä paikkakunnalla, jonne on aina turvallista palata. Virroilta kotoisin olevan yhtyeen laulaja-kitaristi Jari Väyliö muistelee kotiseutuaan lämmöllä.

– Olen jo pitkään halunnut tehdä laulun juurista. Niistä juurista, jotka ovat muovanneet minusta sen ihmisen, joka tänään olen. Olen kyläkoulun kasvatti, jolle äiti opetti, että kylään ei mennä koskaan tyhjin käsin. Tämä todentuu vielä tänäkin päivänä muun muassa radiohaastatteluissa, jonne yhtyeemme ei koskaan mene ilman tuliaisia, Väyliö kertoo kappaleen synnystä ja jatkaa.

– Koti on minulle oikeastaan hyvinkin paljon kaikkea muuta kuin seinät ja katto. Koti on ennen kaikkea ihmisiä ja heidän keskinäisiä suhteita. Ihmisiä, joihin voi luottaa, ihmisiä joiden kanssa on hyvä olla. Samaan kuvaan mahtuvat myös liplattava järvenselkä, pölyävä hiekkatie ja vehreät peltovainiot. Pienessä kaupungissa oli helppoa olla. Tuttuja riitti ja turvaverkosto oli melko vaivaton rakentaa. Ikuisen juhannuksen koti on minulle vahvasti sellainen muistojen, tutun ja turvallisen kuvaston paikka. Se on ihmisiä ja auttamista, se on tukemista ja kannustamista.

 Tuoreen musiikkivideon pääset katsomaan alta. 

Lue myös: Sävellyksiä jokaiselta bändin jäseneltä - Oliver julkaisi kuusi uutta kappaletta

Lue myös: Kutsu juhlimaan - Oliverin uutuuskappale on osoitettu arjen kärrynpyöriä veteleville aikuisille

Kilpailut

Uusimmat