Kuva: AOP

Hurjaan menestykseen sinkaissut Måneskin julkaisi kiertuepäivänsä - suomalaisille huonoja uutisia

28.09.2021 10:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Euroviisuvoittaja ei saavu kiertueellaan yhteenkään Pohjoismaahan.

Euroviisuvoitosta maailmanmaineeseen singahtanut italialainen Måneskin-yhtye on julkaissut tulevan Euroopan-kiertueensa päivämäärät. Suomalaisittain kiertuejulkistuksessa on ikävä sivumaku, sillä yhtyeen helmi-maaliskuun kiertue ei suuntaa Suomeen laisinkaan. Kiertuepäivien listalla ei ole myöskään muita Pohjoismaita. Suomen puuttumista kiertueelta on harmiteltu muun muassa sosiaalisen median euroviisuryhmissä.

Sen sijaan yhtye suuntaa Suomen lähettyvillä esimerkiksi Pietariin, Tallinnaan ja Riikaan. Kaikki kiertueen päivät ja kaupungit pääset katsomaan alla olevasta Instagram-päivityksestä. Jos päivitys ei näy, näet sen myös tästä linkistä.

Måneskin on lupaillut esiintyvänsä vuonna 2022 myös monilla festarilavoilla, joten on mahdollista, että bändi saapuu esiintymään Suomen festarikesään.

Måneskin voitti toukokuussa Eurovision laulukilpailun kappaleella Zitti E Buoni. Sittemmin yhtye on noussut suureen suosioon, ja sen kappaleet Beggin’ ja I Wanna Be Your Slave ovat nousseet jopa euroviisukappaletta isommiksi hiteiksi. Beggin’ on ollut parhaimmillaan Yhdysvaltojen Billboard Hot 100 -listalla sijalla 29 ja koko maailman Spotifyn ykkösenä. Kappaleen suuri suosio somepalvelu TikTokissa on siivittänyt sen menestystä, ja biisillä on tällä hetkellä yli 600 miljoonaa striimausta Spotifyssa. Måneskinista on tullut viisuvoittonsa jälkeen Italian kaikkien aikojen striimatuin yhtye.

Måneskiniin kuuluvat laulaja Damiano David, basisti Victoria de Angelis, rumpali Ethan Torchio ja kitaristi Thomas Raggi.

Lue myös: Euroviisut voittanut Måneskin sai kovan luokan vieraan kappaleelleen - kuuntele

Lue myös: Italian euroviisuvoittaja Måneskin kommentoi tiukasti solistin huumekohua: "Typerää paskaa"

Lähde: Billboard

Kilpailut

Uusimmat