Kuva: AOP

Italian euroviisuvoittaja Måneskin kommentoi tiukasti solistin huumekohua: "Typerää paskaa"

01.06.2021 23:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Euroviisut voittanut yhtye haluaa, että ihmiset keskittyvät heidän musiikkiinsa eikä epämääräiseen kohuun.

Vuoden 2021 Eurovision laulukilpailun voittanut Italian Måneskin-yhtye on nyt kommentoinut huumekohua, jonka keskelle se joutui viisufinaalin tv-lähetyksen myötä. Kun yhtyettä kuvattiin finaalin aikana green room -tilassa, Måneskinin solisti Damiano David kumartui pöytää kohti ja netissä alettiin kommentoida tilannetta. Joidenkin mielestä näytti siltä, että mies olisi vetänyt huumeita pöydältä. David kielsi painokkaasti käyttäneensä huumeita ja meni vapaaehtoiseen huumetestiin todistaakseen huhut vääriksi. Huumetestistä tuli negatiivinen tulos, ja Euroviisut järjestävä Euroopan yleisradioliitto EBU julisti tapauksen loppuun käsitellyksi.

Nyt Måneskin on kommentoinut kohua NME-lehden haastattelussa.

- Se oli pelkkää paskapuhetta. Emme tehneet sellaista emmekä tekisi sellaista suorassa tv-lähetyksessä 180 miljoonan ihmisen katsoessa. Emme ole koskaan käyttäneet kokaiinia tai muitakaan huumeita, joten sanoimme, että meidät voi kyllä testata, koska meillä ei ole mitään piiloteltavaa. Emme halua, että ihmiset puhuvat tuollaisista typeryyksistä sen sijaan että he puhuisivat musiikistamme, sanoo bändin basisti Victoria De Angelis.

- Olimme niin onnellisia voitostamme, ja halusimme pitää huomion meissä emmekä tässä typerässä paskassa, De Angelis jatkaa.

(kuva: NPO/NOS/AVROTROS NATHAN REINDS)

Suomea samaisessa kisassa edustanut Blind Channel on kommentoinut Italian huumekohua Voice.fi:lle. Yhtyeen kitaristi Joonas Porko sanoi, että spekulaatiot olivat harmillisia.

- On mielestäni naurettavaa, että tuollaisia stereotypioita luodaan heti, kun kajaalilla varustettu rokkiäijä kumartuu puoleksi sekunniksi. Heti ajatellaan, että hän vetää aineita suorassa lähetyksessä. Kukaan ei varmasti ole niin idiootti, että menisi tekemään sellaista noin isossa tapahtumassa. Tuollaiset stereotypiat ärsyttävät, varsinkin, kun Euroviisuissa kaikki saavat olla omia itsejään, Porko sanoi.

Rock puree listoilla

Blind Channel sijoittui Euroviisuissa hienosti kuudennelle sijalle. Suomen ja Italian kappaleita oli verrattu paljon keskenään, sillä molemmat edustivat Euroviisuissa marginaalisempaa raskasta rockia. Voittopystiä pokatessaan Måneskinin solisti Damiano David julisti, että rock’n’roll ei koskaan kuole, ja Euroviisujen jälkeen sekä Blind Channel että etenkin Måneskin ovat nousseetkin hittilistojen kärkeen ympäri Eurooppaa. Italian voittokappale Zitti E Buoni on yli viikko euroviisufinaalin jälkeen Spotifyn maailmanlaajuisen listan sijalla 12, ja Suomessa biisi on edelleen ykkössijalla. Suomen virallisella singlelistalla Blind Channelin Dark Side on ykkösenä ja Måneskinin voittoviisu kakkosena. Suomen virallisella albumilistalla Måneskinin Teatro d'ira Vol. I on niin ikään kakkossijalla. Måneskinin voitokas finaaliesitys on Suomen YouTuben tämän hetken suosituin video.

Måneskin aloitti katusoittajina vuonna 2016, ja Italian kansalle bändi tuli tutuksi vuoden 2017 X Factor -kilpailusta, jossa yhtye sijoittui toiseksi. He eivät osaa kertoa, mikä oli heidän viisuvoittonsa salaisuus.

- Ihmiset olivat varmaan rock’n’rollin tarpeessa! Vitsailen vain. Emme oikeasti tiedä, mikä oli voittoon syynä, mutta olemme iloisia, että ihmiset ymmärsivät meitä, meidän identiteettiämme ja intensiteettiämme, Damiano David sanoo NME:lle.

Italia voitti Euroviisujen yleisöäänestyksen, ja tuomariäänissä maa sijoittui neljänneksi. Yhteensä pisteitä kertyi 524, ja toiseksi jäänyt Ranska sai 499 pistettä.

Lue myös: Blind Channelilta yksiselitteinen reaktio Italian voittobändin huumekohuun: "Naurettavaa"

Lue myös: Blind Channelin Jaja Ding Dong -kyltit saivat suuren suosion - bändi kertoo nyt, mistä idea lähti

Lähteet: NME, Suomen virallinen lista

Kilpailut

Uusimmat