Rockin legendayhtye aktivoituu keikkoja varten

08.09.2009 19:50 -

Legendaarisen punk rock -ikoni Iggy Popin johtama The Stooges -yhtye on ilmoittanut aktivoituvansa. Bändi aikoo heittää ensi vuoden toukokuussa kaksi keikkaa, raportoi Rollingstone.com.

Bändi on kertonut esittävänsä Lontoossa järjestettävillä All Tomorrows Parties -keikoillaan ainakin legendaarisen, vuonna julkaistun 1973 Raw Power -levynsä kokonaisuudessaan. Iggy Pop on kutsunut konsertteihin mukaan esiintymään entisen Stooges-kitaristi James Williamsonin. Mies ei ole heittänyt keikkoja vuoden 1974 jälkeen.

- Aioin juuri jäädä eläkkeelle siviilityöstäni. Kun sain kutsun liittyä yhtyeen riveihin, ajattelin että miksi ei, tehdään se, kitaristi kertoi.

Vuonna 2003 paluun tehneen Stoogesin alkuperäinen kitaristi Ron Asheton kuoli tämän vuoden alussa alkuvuodesta. Miehen poismenon takia bändin tulevaisuus jäi tuolloin epäselväksi.

Nyt riveihin liittyvän kitaristi Williamsin mukaan yhtye on taas saanut vauhtia toimintaansa, sillä bändi on jo ehtinyt treenata materiaalia bändin 70-luvun alussa julkaistuilta klassikkolevyiltä.

Vuonna 1967 perustettua The Stoogesia pidetään yhtenä punk rockin pioneereistä. Bändillä oli suuri vaikutus muun muassa Ramonesiin ja Sex Pistolsiin.

Kilpailut

Uusimmat