Kuva: Toni Lund

Erin epäröi Vain elämää -biisiään, josta tuli superhitti: "Sanoin, että tätä ei voi julkaista"

05.10.2021 23:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Erinin versio Cheekin Mitä tänne jää -kappaleesta tuntui naisesta jopa liian riskaabelilta vedolta.

Erin, 44, oli yksi artisteista kaikkien aikojen ensimmäisellä Vain elämää -kaudella vuonna 2012. Naisen versio Cheekin Mitä tänne jää -kappaleesta nousi yhdeksi koko kauden suurimmista hiteistä. Nylon Beatista tunnetuksi tullut Erin oli tuohon aikaan julkaissut vasta yhden sooloalbumin, jolla hän keskittyi akustisempaan tunnelmointiin. Räjähtävä Mitä tänne jää poikkesi Hunningolla-levystä paljon, mikä mietitytti Eriniä.

- Kun kuulin sen valmiin version, sanoin, että ”tätä ei voi julkaista, suomalaiset tulevat rakastamaan tätä”. Mietin, että olen tehnyt niin paljon töitä sen eteen, että olen raamittanut itseni akustiseen Vanha nainen hunningolla -tyyppiseen maailmaan, Erin sanoo Iskelmän haastattelussa.

Naista huolestutti, että kuuntelijat hämmentyisivät hänen musiikkinsa suunnanmuutoksesta. Hän mietti, voiko uudenlainen soundi romuttaa ensimmäisen albumin luoman hyvän pohjatyön Erinin soolomusiikin määrittelyssä.

- Silloin ei vielä ollut Vain elämää -artisteja tai -biisejä. Sitä ei ajatellut, että ihmiset osaavat erottaa, että tämä on siitä ohjelmasta.

Eriniä ei ole kaduttanut, että biisi päätettiin julkaista.

- Sitä on tosi kiva vetää keikoilla, ja oma musiikkinikin on siitä kasvanut, Erin sanoo.

Iskelmän kuuntelijat äänestivät Erinin Mitä tänne jää -kappaleen 2000-luvun suurin hitti -äänestyksessä sijalle 211. Koko listan pääset katsomaan tästä linkistä.

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Erinin uuden kappaleen nimessä on yksi Suomen inhotuimmista sanoista - "Ei voinut jättää poiskaan"

Lue myös: Erin palautti itsevarmuuden kuuntelemalla vanhoja biisejään: "Joskus on olo, että en osaa mitään"

Kilpailut

Uusimmat