Kuva: AOP

Dave Grohl ei pystynyt kuuntelemaan Nirvanaa aikoihin - nykyään suhde musiikkiin on muuttunut

09.10.2021 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Dave Grohl toimi Nirvanan rumpalina menestysvuosien aikana.

Nirvanan rumpalina toiminut, ja nykyään Foo Fightersin keulahahmona tunnettu, Dave Grohl, 52, kertoi People-julkaisun haastattelussa, että hänellä meni pitkään ennen kuin pystyi kuuntelemaan Nirvanaa, kun hänen ystävänsä, ja Nirvanan keulakuva, Kurt Cobain, menehtyi vuonna 1994.

- Minulla meni vuosia niin, että jos kuulin Nirvanaa radiosta, vaihdoin kanavaa. Nyt en enää tee niin. Jos vaikka ajelen lasteni kanssa ja he haluavat kuunnella Nirvanaa, niin se on ok. Emme puhu asiasta tietenkään päivittäin, mutta jos he kysyvät kysymyksiä, niin selitän heille, millaista se elämä oli. 

Grohl myöntää, että ajattelee edelleenkin päivittäin edesmennyttä ystäväänsä.

- Näin hänestä juuri muutama yö sitten untakin. Tunsin Kurtin kolme ja puoli vuotta, mutta tuona aikana tapahtui asioita monen elämän edestä. Cobainin kappaleet koskettivat maailmaa.

Kurt Cobain kuoli vuonna 1994. (kuva: AOP)

Nirvanan Nevermind oli albumi, joka muutti koko maailman musiikkikentän vuonna 1991 ja myi kymmeniä miljoonia kappaleita. Albumi pitää sisällään muun muassa jättihitin Smells Like Teen Spirit.

Grohl muisteli vastikään BBC Breakfast -ohjelman haastattelussa, kuinka albumia tehtiin varsin ankeissa olosuhteissa.

- Asuimme pienessä asunnossa Kurt Cobainin (Nirvanan edesmennyt laulaja) kanssa ja minä nukuin sohvalla ja Kurt huoneessa. Meillä ei ollut rahaa, joten meillä ei ollut ruokaa. 

Lue myös: Guns N' Roses sai arvovaltaisen vieraan - Dave Grohl hyppäsi lavalle esittämään hittikappaleen

Lue myös: Nirvanan jäsenet elivät köyhyydessä ennen hittialbumia - "99 sentillä sai kolme maissinakkia"

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat