Kuva: Emmi Moilanen

IL: Danny teki Erika Vikmanille omistetun kappaleen - nainen murtui kyyneliin kuunnellessaan

27.10.2021 17:45 - Iiro Myllymäki

Erika Vikman kertoo Iltalehdelle, että kappale meni syvälle tunteisiin.

Suomiviihteen legendalta Dannylta, 79, julkaistaan perjantaina 29. lokakuuta uusi albumi. Kunnioittaen, Danny -levy on tehty Mökkitie Records -levy-yhtiön alaisuudessa, ja biisien kirjoittamisesta vastaa hittinikkari Janne Rintala.

Iltalehti kertoo, että albumilta löytyy kappale, joka on omistettu Dannyn ex-naisystävä Erika Vikmanille, 28. Laululintunen-nimisessä kappaleessa lauletaan: ”Tulet viereeni istumaan, sinä lempeitä tuulia toit, joiden luulin kai kadonneen / Tuolla naurulla sulattaa vois veden vuosia nukkuneen / Lennä, lennä laululintunen uusiin korkeuksiin, rantaan et saa jäädä peläten.”

Erika Vikman kertoo Iltalehdelle kuulleensa kappaleen jo demovaiheessa. Myös Erika Vikman on Mökkitie Recordsin artisti, ja Janne Rintala on kynäillyt myös hänelle kappaleita. Vikmanille kappaleen kuuleminen oli tunteikas kokemus.

- Murruin kyyneliin, kun kuulin kappaleen. Se meni tunteisiin, Vikman sanoo IL:n haastattelussa.

Vikman kertoo, ettei kyennyt kuuntelemaan kappaletta, kun paikalla oli muitakin ihmisiä. Hän tiesi, että tulisi itkemään kappaleen kuullessaan.

- On suuri kunnia, että Danny, jonka kanssa olen todella hyvä ystävä, ja Janne Rintala tekivät yhteistyössä tällaisen kappaleen, Vikman sanoo.

Danny kertoo Iltalehdelle olevansa ylpeä, että hänen aiemmin mentoroimansa Vikman on noussut Suomen eturivin artistien joukkoon. Vikmanilta julkaistiin debyyttialbumi elokuussa.

- Erika ei ole koskaan tehnyt mulle mitään pahaa, päinvastoin hyvää. Hän ja minä olemme päässeet yhdessä hyviin tuloksiin hänen kohdallaan. Hän on Suomen ykkönen ja iloitsemme siitä kovasti. On hienoa, että jälleen kerran D-tuotannon kautta syntyi hieno uusi taiteilija Suomeen, Danny sanoo IL:lle.

Erika Vikman ja Danny ilmoittivat erostaan syyskuussa 2020. Suhde kesti noin neljä vuotta.  

Lue myös: Antti Tuisku oli nuoren Erika Vikmanin esikuva - nyt kaksikko laulaa yhdessä huonoista ideoista

Lue myös: Erika Vikman paljastaa suosikkisanoituksensa debyyttilevyltään: "Siinä on tärkeä pohdinta"

Lähteet: Iltalehti, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat