Kuva: AOP

Jyrki 69 paljasti mielenkiintoisen faktan The 69 Eyesin musiikista: 'Kuuntelussa selkeä piikki'

29.10.2021 14:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Jyrki 69 on suuri kauhuelokuvien ystävä ja jo muusikkouransa alkuaikoina hän mietti, kuinka haluaisi yhdistää kauhuelementtejä musiikkiin.

The 69 Eyes -yhtyeen laulaja Jyrki 69, 53, on viettänyt usean halloweenin keikkalavalla, sillä yhtyeen tummanpuhuva imago sopii hyvin juhlan tunnelmaan. Kyseessä on myös aika, jolloin The 69 Eyesin musiikkia kulutetaan eniten. 

- Halloween on joka päivä The 69 Eyesin maailmassa. En minä henkilökohtaisesti koristele taloani halloweenin kunniaksi kurpitsoilla ja hämähäkinseiteillä, mutta jos yhtyeemme on keikalla 31. lokakuuta, niin se kyllä näkyy lavalla. Jyrki 69 kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Nykyään on mahdollista kerätä erilaista dataa, ja mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että meidän musiikkiamme kuunnellaan kaikista eniten kello 18 31. lokakuuta, eli halloween-juhlissa. Siinä on selkä piikki, muusikko jatkaa.

Varsinkin eräs halloween on jäänyt vahvasti Jyrki 69:n mieleen. 

- Tulee mieleen eräs pettymys-halloween. Joskus 2000-luvun puolessa välissä olimme Yhdysvalloissa kiertueella ja siellä näki, kuinka ihmiset olivat peittäneet talonsa kurpitsoilla ja hämähäkinseiteillä. Meillä oli halloween-päivänä keikka, jonne ostimme myös välkkyvät kurpitsat. Keikan jälkeen homma kuitenkin lässähti, sillä olimme kaupungissa, jossa ei tapahtunut mitään. Yksi baari oli auki ja ehdimme olla siellä kymmenen minuuttia. Jännittävin kohta oli, kun menin huoltoasemalta ostamaan jotain energiajuomia ja myyjä oli pukeutunut Marilyn Mansoniksi

- Se koko viikko on Yhdysvalloissa iso juttu ja kauhuelokuvia näytetään tv:ssä jatkuvalla syötöllä. Jos itse taas on yksi halloweenin "päätähdistä" niin tietenkin se kaikki menee vähän ohi.

Jyrki 69 on suuri kauhuelokuvien ystävä ja jo muusikkouransa alkuaikoina hän mietti, kuinka haluaisi yhdistaa kauhuelementtejä musiikkiin. 

- 1970-luvulla kauhu oli muotia ja sain jo lapsena käsiini sarjakuvia sekä elokuvia. Sitä kauhua ripoteltiin siellä täällä ja se oli kiehtovaa. Jossain vaiheessa sitä löysi bändejä, kuten The Cramps ja The Meteors, joissa oli kauhuelementtejä.

- Kun omaa musiikkia alkoi tekemään, niin sitä halusi tietenkin yhdistää rockia ja kauhua.

Entä mitä elokuvia laulaja suosittelisi halloweenin kunniaksi? Jyrki 69 antaa vinkin kaikille kauhufaneille. 

- Klassikot on nähty, joten tukekaa kauhuleffaskeneä ja käykää elokuvateattereissa. Esimerkiksi nyt pyörii uusi Halloween-elokuva, Halloween Kills. Itse käyn katsomassa kaikki kauhuelokuvat ihan vain siksi, että haluan tukea niitä. 

- Tässähän elokuvassa on muuten Ghostin biisi. Jos Halloween-elokuvia vielä tulee, niin ehkäpä joskus pääsisi itsekin tekemään niihin musiikkia?

Halloweenin kunniaksi Jyrki 69 julkaisi myös uuden soolokappaleen American Vampire

- Olen aina pyrkinyt siihen, että julkaisen jotain musiikkia halloweenina, joko sitten soolona tai The 69 Eyesin kanssa. Nyt toisen soololevyni toinen single, American Vampire, on julkaistu. 

Tulevalla soololevyllä kuullaan myös duetto poptähti Tiffanyn kanssa. Voit kuunnella koko haastattelun Podplaystä. 

Jyrki 69 juontaa Radio Cityllä 80´s Rock Show -ohjelmaa yhdessä Jete Ollisen kanssa perjantaisin kello 18-21. 29. lokakuuta ohjelmassa juhlitaan halloweenia. 

Voit kuunnella American Vampire -kappaleen alta tai tästä. 

Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Jyrki 69 paljastaa: Toinen soololevy tekeillä

Lue myös: Jyrki 69 täytti vuosia - monipuolinen muusikko on muun muassa maisteri ja hyvän tahdon lähettiläs

Kilpailut

Uusimmat