Kuva: AOP

Grammy-pomo puolustautuu Marilyn Manson -kohussa - "Emme katso ihmisten rikostaustaa"

25.11.2021 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Marilyn Manson on Grammy-ehdokkaana osuudestaan Kanye Westin albumilla.

Lukuisista seksuaalirikoksista syytetty Marilyn Manson, 52, on ehdolla ensi vuoden Grammy-gaalassa. Manson, oikealta nimeltään Brian Warner, on mukana Kanye Westin, 44, Donda-albumilla yhden kappaleen vierailevana esiintyjänä ja yhtenä kirjoittajana. Donda-albumi kilpailee parhaan albumin ja parhaan rap-albumin kategorioissa.

Kanye West käyttää nykyään virallisesti nimeä Ye (kuva: AOP)

Mansonin mukanaolo Grammy-ehdokkuuksissa on herättänyt paljon kritiikkiä. Ainakin 15 naista on syyttänyt Mansonia muun muassa seksuaalisesta ahdistelusta, raiskauksista, henkisestä väkivallasta ja vapaudenriistosta. Monet ovat penänneet Grammy-gaalan vastuuta olla antamatta tilaa seksuaalirikossyytteiden kohteena oleville ihmisille. Nyt palkinnot jakavan ääniteakatemian puheenjohtaja Harvey Mason Jr on ottanut aiheeseen kantaa The Wrapille antamassaan haastattelussa. Hänen mukaansa akatemia ei aseta rajoituksia sille, kuka voi asettaa tuotoksiaan Grammy-ehdokkuusharkintaan.

- Emme katso ihmisten historiaa emmekä rikostaustaa. Katsomme vain, täyttääkö äänite tietyt säännöt esimerkiksi päivämäärien osalta. Jos se täyttää, sen voi asettaa ehdokkuusharkintaan, Mason Jr kertoo.

Hänen mukaansa ihmisten taustoja aletaan selvittää vasta myöhäisemmässä vaiheessa.

- Kontrolloimme esiintymislavojamme, lähetyksiämme, tapahtumiamme ja punaisen maton tilaisuuksiamme. Tutkimme sellaisia ihmisiä, jotka pyytävät olla osana näitä, ja teemme päätökset siinä vaiheessa. Mutta emme rajoita ihmisiä antamasta tuotantoaan äänestäjiemme arvioitavaksi, Mason Jr sanoo.

Mansonin toiminnasta esitettiin juuri uusia syytöksiä laajassa Rolling Stonen artikkelissa. Monien haastateltavien mukaan Manson muun muassa rankaisi naisia sulkemalla heitä pieneen äänieristettyyn lasikoppiin kotonaan. Pääset lukemaan aiheesta lisää tästä artikkelista. Manson on kiistänyt aiemmin häntä kohtaan esitetyt syytökset.

Lue myös: Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty Marilyn Manson valittiin Grammy-ehdokkaaksi

Lue myös: Marilyn Manson lukitsi naisystäviään "pahojen tyttöjen huoneeseen" - syytetään psykologisesta kidutuksesta

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat