Kuva: AOP

Edesmennyt Alexi Laiho palkittiin elämäntyöstä - Anna-sisko lausui kiitoksen koko perheen puolesta

26.11.2021 13:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Laiho menehtyi vuoden 2020 lopulla. Hänet muistetaan Children of Bodomin lisäksi Bodom After Midnight -yhtyeestä.

Viime vuoden vaihteessa menehtynyt kitaristi-laulaja Alexi Laiho on palkittu Radio SuomiRockin myöntämällä elämäntyöpalkinnolla. Palkinnon vastaanotti Laihon sisko Anna sekä siskontyttö Kiira.

- Kiitos oikein paljon sekä Alexin puolesta että koko perheen, minun ja Kiiran puolesta. On oikein hienoa, että Alexin arvokasta musiikillista perintöä kunnioitetaan näin upealla tavalla, Anna sanoi palkintopuheessa.

Alexi Laiho on kautta aikojen yksi metallimusiikin merkittävimmistä kitaristeista ja hänen vaikutuksensa koko maailmanlaajuisen metalliskenen kehitykseen on kiistaton. Harva suomalainen kepittäjä on äänestetty maailman parhaaksi kitaristiksi isoissa kansainvälisissä äänestyksissä.

Laihon toi soittotyylillään uusia tuulia metalliin. Soitossa kuuluvat vaikutteet aina klassisesta musiikista black metaliin, pitäen sisällään koko metallin kirjon. Vaikka se on raakaa ja häpeilemätöntä, se on myös teknisesti loistokasta sekä kaunista. Laiho onnistui välittämään biiseissään tunnetta poikkeuksellisen vahvasti ja musiikkiin purettu viha saa yhä kuulijassaan aikaan vahvan reaktion.

Laihon kipparoima Children of Bodom oli yksi Suomen menestyneimpiä metalliyhtyeitä. Yhtye soitti ympäri maailmaa, niittäen mainetta myös timantinkovana live-esiintyjänä. Reilussa kahdessakymmenessä vuodessa bändi julkaisi kymmenen albumia, joista useampi muodostuivat alan kulmakiviksi. Laiho oli bändin kitaristi, laulaja ja biisintekijä.

Kun Children of Bodom lopetti uransa vuonna 2019, piti Bodom After Midnight -yhtyeen olla uusi startti Laihon uralla. Muusikon äkillisen poismenon myötä bändi jäi lopulta alkumetreille ja ehti julkaista vain muutaman kappaleen sekä esiintyä muutaman kerran livenä.

Vaikka kitarasankari on poissa, elävät musiikki ja muistot ikuisesti.

Voice.fi, Radio SuomiRock ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Kitaristi Alexi Laiho, 41, on kuollut: "Sanat eivät riitä kuvailemaan järkytystä"

Lue myös: Nightwish osoitti konsertissaan kunniaa edesmenneelle Alexi Laiholle

Lue myös: Tuomas Holopainen muistelee Alexi Laihoa: "Jaoimme rakkauden musiikkia ja Aku Ankkaa kohtaan"

Kilpailut

Uusimmat