Kuva: AOP

Grammy-gaalaa joudutaan siirtämään - "Liian monia riskejä"

06.01.2022 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Grammy-gaalaa ei järjestetäkään tammikuussa. Syynä on omikronmuunnoksen aiheuttamat epävarmuustekijät.

Vuoden 2022 Grammy-gaala siirtyy myöhempään ajankohtaan. Gaalan palkinnot jakava Yhdysvaltain ääniteakatemia ja gaalan televisiossa esittävä CBS kertovat asiasta tiedotteessaan. Syynä on nopeasti leviävä koronaviruksen omikronmuunnos.

Gaala oli tarkoitus pitää tammikuun 31. päivä Los Angelesissa. Uusi ajankohta kerrotaan myöhemmin. Tänä vuonna gaala oli tarkoitus järjestää perinteiseen malliin ison osallistujajoukon ja yleisön kanssa.

- Ykkösprioriteettimme on varmistaa musiikkiyhteisön, liveyleisön ja show’n toteuttamiseen osallistuvien satojen ihmisten terveys ja turvallisuus. Omikronmuunnoksen asettaman epävarmuuden takia show’n järjestäminen 31. päivä tammikuuta pitää sisällään liian monia riskejä, tiedotteessa sanotaan.

Variety uutisoi lähteisiinsä nojaten, että monet Grammy-gaalaan osallistuvat artistit olivat ilmaisseet haluttomuutensa osallistua gaalaan vielä tammikuussa, joten ääniteakatemian oli pakko siirtää gaalaa. Lehden tietojen mukaan Grammy-gaala järjestetään todennäköisesti huhti- tai toukokuussa.

Viime vuonna Grammy-gaala järjestettiin tavallista pienimuotoisempana tapahtumana ilman liveyleisöä. Tuolloinkin gaalan ajankohtaa jouduttiin siirtämään tammikuulta eteenpäin koronaviruksen takia.

Tämän vuoden Grammy-gaalaan eniten ehdokkuuksia keräsi jazzmuusikko Jon Batiste, joka sai 11 ehdokkuutta. Toiseksi eniten ehdokkuuksia saivat Justin Bieber, Doja Cat ja H.E.R, joista kullakin on kahdeksan ehdokkuutta.

Lue myös: Abba sai uransa ensimmäisen Grammy-ehdokkuuden - "Fantastisia uutisia!"

Lue myös: Grammy-pomo puolustautuu Marilyn Manson -kohussa - "Emme katso ihmisten rikostaustaa"

Lähteet: Metro, Variety

Kilpailut

Uusimmat