Kuva: AOP

Avril Lavigne ymmärtää uuden albuminsa ironian - 'En silti halunnut vaihtaa sen nimeä'

25.02.2022 18:15 - Riia Frost

Avril Lavignen seitsemäs albumi Love Sux julkaistiin tänään 25. helmikuuta.

Pop rock - ja punk-laulaja ja lauluntekijä Avril Lavigne, 37, julkaisi tänään perjantaina 25. helmikuuta seitsemännen albuminsa. Lavigne kantaa titteliä "pop-punk-prinsessa" ja hänet tunnetaan parhaiten 2000-luvun hiteistään Complicated, Sk8er Boi ja Girlfriend. Kanadalaisen laulajan musiikki on myös inspiroinut lukuisia artisteja, kuten Billie Eilishiä, 20.

Lavigne on myös ollut avoin taistelustaan borrelioosia vastaan, mikä hänellä todettiin vuonna 2014 ja mitä hän kuvailee aiemmalla Head Above Water -kappaleellaan.

Ystävät koolle rokkaamaan

Love Sux -albumi sisältää faneille tuttua kapinaa ja voimakkaita sähkökitarariffejä, mutta sen lisäksi Lavigne on tuonut levylle vierailevia tähtiä, jotka ovat myös hänen hyviä ystäviään. Kyseiset artistit ovat The Blink-182 -yhtyeen laulaja ja basisti Mark Hoppus, 49 , räppäri Machine Gun Kelly, 31, sekä muusikko Blackbear, 31.

- En oikeastaan yliajatellut sitä mitenkään, vaan kasasin levylle ihmisiä, jotka ymmärtävät minua tässä genressä ja täydensimme toisiamme hyvin, Lavigne toteaa USA Today -julkaisun haastattelussa.

- Oli niin hauskaa palata siihen fiilikseen, että haluaa rokata, muusikko iloitsee.

Lavigne kertoo tavanneensa Hoppuksen Blink-182-rumpali Travis Barkerin, 46, kautta, joka on pop rock -laulajan pitkäaikainen ystävä ja jonka levy-yhtiössä Love Sux -albumi luotiin.

- Mark räjäytti mieleni täysin. Hän on selkeästi uskomaton lauluntekijä, jota pääsin todistamaan kasvotusten. Kunnioitan häntä niin suuresti, Lavigne kehuu.

Vuosien hiljaisuuden ja pandemian jälkeen muusikko odottaa innolla keikoille pääsyä ja kiittää uskollisia fanejaan hänen tukemisestaan.

- Olen todella kiitollinen siitä, että saan toteuttaa itseäni musiikissani ja onneksi minut on siunattu faneilla, jotka tukevat minua. He eivät katoa koskaan elämästäni ja se on uskomatonta, Lavigne ylistää.

Avril Lavigne on kokenut paljon epäonnea rakkaudessa. (kuva: AOP)

Albumilla käydään läpi rakkauden huiput ja kuopat

Lavigne on itse ollut naimisissa kahdesti. Vuonna 2006 muusikko nai Sum 41 -yhtyeen keulahahmon Deryck Whibleyn, 41, ja vuonna 2013 Nickelback-bändin laulajan Chad Kroegerin, 47. 

Huonosta onnestaan huolimatta, Lavigne on edelleen toiveikas rakkauden suhteen ja seurusteleekin nykyään tuottajansa Mod Sunin, 34, kanssa. Kerrotaan, että pariskunta tapasi yhteisen ystävän Machine Gun Kellyn kautta, minkä myötä Mod Sun rohkaistui pyytämään Lavignea mukaan kappaleeseen Flames.

Lavigne myöntää huomaavansa ironian rakastuessaan tuottajaansa Love Sux -albumin tekovaiheessa, mutta muusikko ei kuitenkaan halunnut muuttaa levyn "rakkaus on syvältä" -nimeä.

- Rakastan albumin nimeä. Se kuvastaa hyvin sitä, mitä ihmiset usein tuntevat. Rakkaus on vaikeaa ja se vaatii todella paljon työtä, eikä se siltikään aina pääty hyvin, Lavigne avaa.

Lavignen mukaan uusi albumi on kevytmielinen ja kuvastaa rakkauden kaikkia vaiheita ja tunnetiloja. 

- Mutta toisaalta albumilla on sanoma itsensä rakastamiseen ja puolustamiseen, Lavigne painottaa Lorraine-ohjelman haastattelussa.

Mod Sun ja Avril Lavigne suloisina yhdessä. (kuva: AOP)

 Lue myös: Avril Lavigne löysi uuden mielitetyn? Viettää tiiviisti aikaa Bella Thornen exän kanssa

Lue myös: Avril Lavigne toi ikonisen hiustyylinsä vuoteen 2021 - katso

Lähteet: USA Today, Lorraine-ohjelma / Youtube

Kilpailut

Uusimmat