Kuva: Toni Lund

Erika Vikman voitti vuoden tulokkaan palkinnon Iskelmä Gaalassa

12.03.2022 19:18 - Iiro Myllymäki

UMK:sta uuden nousun uralleen saanut Erika Vikman palkittiin vuoden tulokkaan tai läpimurron kategoriassa.

Erika Vikman, 29, on palkittu Iskelmä Gaalassa vuoden tulokkaan tai läpimurron palkinnolla. Gaalaa juhlitaan parhaillaan Tampereella uudella Nokia Arenalla.

Vikman päihitti kategoriassa myös ehdolla olleet Aleksanteri Hakaniemen, Frans Harjun ja Olli Halosen.

Erika Vikman julkaisi menestyksekkään debyyttialbuminsa viime vuonna. Nainen nousi rytäkällä suureen suosioon vuoden 2020 Uuden musiikin kilpailusta, jossa hän sijoittui toiselle sijalle Cicciolina-kappaleella. Cicciolinan lisäksi myös etenkin Syntisten pöytä -kappale on noussut suureksi radiohitiksi. Entinen tangokuningatar on tullut tunnetuksi omaehtoisesta, vapautuneesta tyylistään. Vikmanin musiikissa kuullaan kaikuja muun muassa Kikan villeistä diskohiteistä. 

Vikman puhui debyyttialbumistaan viime elokuussa Voice.fi:n haastattelussa. Nainen muun muassa paljasti suosikkisanoituspätkänsä albumilta.

- Jos ei lasketa Cicciolinaa ja Syntisten pöytää? Voisin nostaa niiden kaikki lainit suosikeikseni. Ei rakkaus kulu käyttämällä -kappaleessa on kohta "Lopulta, kun silmäkulmiin ilmestyvät uurteet, kaduttaako teot vai kaikki ne tekemättä jääneet?". Siinä lauseessa on tärkeä pohdinta, Vikman sanoi.

Iskelmä Gaalan voittajat määräytyvät Iskelmän nettisivujen äänestyksen perusteella. Äänestyksessä osallistujia oli yli 20 000. Gaalassa palkitaan muun muassa vuoden nais- ja miesartisti sekä vuoden iskelmä. Viime vuoden gaalassa vuoden tulokkaana palkittiin Behm.

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: MTV: Erika Vikman herkisti Dannyn - katso, kuinka kaksikko kohtasi toisensa

Lue myös: Erika Vikmanin lauluntekijä paljastaa, kuinka Syntisten pöytä syntyi - yllättävä taho antoi palautetta

Kilpailut

Uusimmat