Kuva: AOP

Nightwish-laulaja Floor Jansen julkaisi soolomateriaalia

25.03.2022 10:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Jansenin sooloalbumi julkaistaan näillä näkymin vuonna 2023.

Nightwish-laulaja hollantilainen Floor Jansen, 41, on käyttänyt pandemia-ajan hyödyksi ja säveltänyt omaa sooloalbumiaan. Tänään tulevalta levyltä saatiin ensimmäinen maistiainen Fire, jonka voit kuunnella jutun lopusta.

Ensi vuonna julkaistavaa soololevyä on tehty jatkuvasti valmiiksi ja samalla on tapahtunut paljon. Esimerkiksi Hollannissa Floor Jansen nousi supertähdeksi osallistuttuaan siellä paikalliseen Vain elämää -versioon Bäste Zangers muutama vuotta sitten. Nightwishin suosio kasvoi samalla hurjasti, eli ohjelmalla oli iso vaikutus paikalliseen yleisöön.

Jansenin soolouraa tehdään Nightwishin ehdoilla, sillä tänä vuonna Nightwish pääsee, ainakin näillä näkymin, kiertämään maapalloa vuonna 2020 julkaistun Human. :II: Nature -albumin tiimoilta.

Voit kuunnella Fire-singlen alta tai täältä. Kappale on elokuvamainen ja kaunis balladi, jossa ei särökitaroita kuulla.

Viime elokuussa Jansen kertoi Breaking Absolutes With Peter Orullian -podcastissa, että haluaa löytää tavan, kuinka voisi työskennellä sekä Nightwishissa että soolomateriaalin parissa ja viettää rauhallista perhe-elämää.

- Olen työskennellyt sooloalbumin parissa pandemian alusta asti. Se avasin luovuuden, jota en ole vuosiin päässyt juurikaan käyttämään, ja se tuntuu hyvältä. Haluan tehdä sitä enemmänkin ja ottaa askeelet siihen suuntaan, että voin olla sekä sooloartisti että Nightwish-laulaja, ja viettää aikaa kotona, Jansen kertoi

Lue myös: Nightwish-laulaja Floor Jansen julkaisee soolomateriaalia - kyseessä ei ole rock-kappale

Lue myös: Nightwish joutui perumaan keikkojaan, Floor Jansen avaa tuntojaan: "Vaikeampaa hyväksyä tilanne"

Kilpailut

Uusimmat