Kuva: AOP

The 69 Eyes uusi takavuosien menestysreseptinsä - tuttu mies palasi yhtyeen taustavoimiin

12.04.2022 18:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

The 69 Eyes julkaisi viime perjantaina uuden kappaleen Drive.

The 69 Eyes julkaisi pitkästä aikaa uutta musiikkia, kun viime perjantaina ilmestyi Drive-niminen kappale. Yhtyeen laulaja Jyrki 69 kertoo Radio Cityn haastattelussa, että kappaleen idea tuli hyvin nopeasti selväksi. 

- Noin vuosi sitten sain kuulla demon tästä kappaleesta kitaristiltamme Pasilta ja aloin kehittämään siihen sanoituksia. Ajatus kappaleen teemasta tuli heti mieleen, Jyrki 69 kertoo juontaja Jete Olliselle.

- Biisissä on paljon tuttuja The 69 Eyes -elementtejä mukana, laulaja jatkaa.

Uuden singlen ja tulevan levyn tiimoilta The 69 Eyes tekee yhteistyötä Vallila Music House -levy-yhtiön kanssa. 

- Olimme edellisessä levy-yhtiössä mukana noin kymmenen vuotta. Lopulta tapasin Gabi Hakasen (Vallila Music House Oy:n perustaja), joka oli meille tuttu jo 2000-luvun alusta, jolloin teimme töitä yhdessä. Tuolta ajalta ovat radiossa edelleenkin soivat kappaleet, kuten Lost Boys ja Never Say Die

- Tajusin heti, että Gabin kanssa olisi hauskaa tehdä jälleen töitä, ja kun saimme demon valmiiksi, lähetin sen Gabille ja kysyin, että mitä mieltä hän on. Gabi soitti saman tien takaisin ja hänellä oli heti hyviä ideoita. 

Muun muassa Haloo Helsinki! -yhtyeen, Sami Yaffan ja Tommi Läntisen levy-yhtiönä tutuksi tullut Vallila Music House vastaa jatkossa The 69 Eyes -yhtyeen levytyksistä Suomessa. Muualla maailmassa bändiä edustaa saksalainen Atomic Fire, jonka edustukseen kuuluvat muun muassa Amorphis, Sonata Arctica, Helloween ja Opeth

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa Jyrki 69 muun muassa kertoo tulevasta kiertueesta ja yhteistyöstä Gabi Hakasen kanssa. 

Jyrki 69 ja Jete Ollinen juontavat yhdessä perjantai-iltaisin 80´s Rock Show -ohjelmaa Radio Cityllä. 

Voice.fi, Radio City ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Jyrki 69:n uudessa radio-ohjelmassa juhlitaan kasarirockia

Lue myös: Jyrki 69 paljasti mielenkiintoisen faktan The 69 Eyesin musiikista: 'Kuuntelussa selkeä piikki'

Lähde: Vallila Music House

Kilpailut

Uusimmat