Kuva: AOP

Euroviisut laajenee jälleen - Latinalainen Amerikka saa oman versionsa

13.07.2022 12:15 - Iiro Myllymäki

Yhdysvaltojen ja Kanadan jälkeen on Latinalaisen Amerikan vuoro.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Eurovision laulukilpailun laajeneminen jatkuu. Aiemmin tänä vuonna nähtiin ensimmäinen American Song Contest, ja ensi vuonna on vuorossa Kanadan versio. Nyt on kerrottu, että seuraavaksi brändi laajenee Latinalaiseen Amerikkaan.

Kilpailu kulkee nimellä Eurovision Song Contest Latin America, ja sitä tuottavat samat henkilöt, jotka vastaavat myös American Song Contestista ja Eurovision Song Contest Canadasta.

Euroopan yleisradioliitto EBU:n tiedotteessa kerrotaan, että monet Latinalaisen Amerikan maat ovat Euroviisujen nettikatsojatilastojen kärjessä niistä maista, jotka eivät osallistu kilpailuun. Eniten Euroviisuja katsotaan näistä maista Argentiinassa, Brasiliassa, Chilessä ja Meksikossa. Tällä hetkellä tuottajat etsivät kilpailun järjestävää kaupunkia näistä maista.

Eurovision laulukilpailun johtohahmo, virallinen valvoja Martin Österdahl kertoo olevansa innoissaan siitä, että Euroviisujen taika tuodaan nyt myös Latinalaiseen Amerikkaan.

- Euroviisujen ainutlaatuinen formaatti löytää uusia faneja maailmanlaajuisesti joka vuosi. Emme malta odottaa, että pääsemme laajentamaan brändiä tänne todella monimuotoiseen osaan maailmasta, Österdahl kommentoi.

Vielä ei ole kerrottu, milloin ensimmäinen Eurovision Song Contest Latin America järjestetään.

Euroviisut on maailman suurin musiikkishow, jota on järjestetty vuodesta 1956 alkaen. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin Italian Torinossa, ja lähetyksiä katsoi yli 180 miljoonaa ihmistä. Kilpailun voitti Ukrainan Kalush Orchestra kappaleella Stefania.

Lue myös: Blind Channel ei enää muistele Euroviisuja - "Se oli vain promokeikka"

Lue myös: Boris Johnson toivoo Ukrainan saavan isännöidä ensi vuoden Euroviisut: 'Tilanne tulee olemaan hyvä siihen mennessä'

Lähde: EBU

Kilpailut

Uusimmat