Kuva: AOP / EPA-EFE

Boris Johnson toivoo Ukrainan saavan isännöidä ensi vuoden Euroviisut: 'Tilanne tulee olemaan hyvä siihen mennessä'

20.06.2022 16:15 - Riia Frost

Isoa-Britanniaa, joka tuli Euroviisuissa toiseksi Sam Ryderin Space Man -kappaleella, on pohdittu ensi vuoden kilpailun järjestäjäksi.

Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Boris Johnson, 58, palasi kotimaahansa vierailtuaan Ukrainan pääkaupungissa Kievissä. Johnson tapasi vierailullaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn.

BBC-julkaisun mukaan Johnson kertoi lehdistötilaisuudessa olevansa sitä mieltä, että sodan keskellä olevan Ukrainan tulisi saada järjestää Euroviisut ensi vuonna omassa maassaan. Ukrainalainen yhtye Kalush Orchestra voitti tämän vuoden Euroviisut, kun Stefania-kappale sai raadeilta ja yleisöltä yhteensä huimat 631 pistettä. Isoa-Britanniaa, joka tuli Euroviisuissa toiseksi Sam Ryderin Space Man -kappaleella, on pohdittu ensi vuoden kilpailun järjestäjäksi.

- Ukrainalaiset voittivat kilpailun reilusti, vaikka meillä olikin hieno edustaja. Heidän tulisi siis saada mahdollisuus isännöidä kilpailu, Johnson sanoi.

Johnson lisäsi olevansa sitä mieltä, että Ukrainalla on vielä hyvin aikaa valmistautua kilpailun isännöintiin ennen seuraavia Euroviisuja.

- Se on vuoden päästä. Tilanne tulee olemaan jo hyvä seuraaviin Euroviisuihin menneessä ja toivon, että he saavat järjestää kilpailun, Johnson totesi.

Johnson myös kuvaili tämän hetkisiä Ukrainan katuja eloisiksi ja paikallisia itsevarmoiksi. EBU kertoi tiedotteessaan perjantaina 17. kesäkuuta, ettei Ukraina voi toimia kilpailun järjestäjämaana, sillä Venäjän aloittama sota on vielä kesken ja valmistelut pitäisi aloittaa mahdollisimman pian.

Ukraina ei ollut tyytyväinen EBU:n päätökseen ja sanoi uskovansa, että voi taata kilpailun vaativan turvallisuuden Venäjän uhkasta huolimatta. Lisäksi Ukrainan kulttuuriministeri Oleksandr Tkachenko on sanonut, että Ukraina tulee vaatimaan EBU:n päätöksen muuttamista.

- Vuoden 2023 Euroviisujen isännöinti Ukrainassa olisi koko maailmalta voimakas merkki, Tkachenko painotti.

Ukrainalainen yhtye Kalush Orchestra voitti tämän vuoden Euroviisut Stefania-kappaleellaan. (kuva: EBU / Sarah Louise Bennett)

Lue myös: Euroviisuja ei järjestetä Ukrainassa - neuvottelut käynnissä toisessa maassa

Lue myös: Abban Benny Andersson ei enää piittaa Euroviisuista - "Se on mennyt liiallisuuksiin"

Lähteet: BBC

Kilpailut

Uusimmat