Kuva: AOP

Harry Styles saa oman yliopistokurssinsa - entinen One Direction -bänditoveri reagoi uutiseen

21.07.2022 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Harry Stylesin elämää ja uraa pääsee opiskelemaan Texasissa.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Muusikko Harry Stylesin, 28, elämästä ja urasta on tulossa oma yliopistokurssi Texasissa. Texas State University alkaa järjestää kurssia keväällä 2023. Kurssin nimi on suomennettuna ”Harry Styles ja julkisuuden kultti: identiteetti, internet ja eurooppalainen popkulttuuri”.

Kurssin vetäjä, digitaalisen historian professori Louie Dean Valencia, on mainostanut kurssia esimerkiksi TikTokissa ja Twitterissä.

Tämä on virallista. Opetan maailman ensimmäisen yliopistokurssin Harry Stylesin työstä”, Valencia kirjoittaa Twitterissä.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Kurssin kuvauksen mukaan kurssilla käsitellään Stylesin ja eurooppalaisen popkulttuurin kautta modernin julkisuuden kehittymistä. Tähän kuuluu kysymyksiä muun muassa sukupuolesta, seksuaalisuudesta, rodusta, luokasta, kansalaisuudesta ja fanikulttuurista.

Professori on kertonut NBC Dallas-Fort Worthille, että hän sai inspiraation kurssille koronapandemian myötävaikutuksella.

- Kun en voinut matkustaa tehdäkseni tavallisia tutkimuksiani, aloin tutkimaan Harrya. Keskityin hänen taiteeseensa, siihen miten maskuliinisuus on muuttunut viimeisimmän vuosikymmenen aikana, julkkiskulttuuriin ja internetiin, Valencia sanoo.

One Direction -yhtyeestä pinnalle ponnahtanut Styles on yksi tämän hetken puhutuimpia ja suosituimpia populaarimusiikin artisteja. Hän on julkaissut kolme listojen kärkeen noussutta sooloalbumia, joista viimeisin, Harry’s House, julkaistiin toukokuussa. Mies on nostattanut keskustelua maskuliinisuuden muutoksesta esimerkiksi pukeutumisellaan. Kun hänet kuvattiin mekossa Voguen kanteen, mielipiteitä esitettiin runsaasti sekä puolesta että vastaan.

Stylesin entinen One Direction -bänditoveri Louis Tomlinson on reagoinut uutiseen Stylesille omistetusta yliopistokurssista. Tomlinson oli haastattelussa The Project -ohjelmassa, ja haastattelija otti aiheen esille. Haastattelija heitti, että myös Tomlinsonista pitäisi tehdä oma yliopistokurssi.

Louis Tomlinson (kuva: AOP)

- Minulla ei ole oikeastaan mitään kiinnostusta siihen, että minusta tehtäisiin kurssi, Tomlinson sanoi.

Lue myös: Harry Styles perui Kööpenhaminan-keikkansa ampumavälikohtauksen vuoksi: "Olen murtunut"

Lue myös: Harry Stylesin tähdittämä uutuuselokuva julkaistaan pian - kutkuttava traileri on nyt nähtävillä

Lähteet: Fox News, IHeart

Kilpailut

Uusimmat