Kuva: Niko Tiainen

"En halunnut kasata toista Himiä" - Ville Valo kertoo, mitä halusi uudelta bändiltään

02.09.2022 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Viime vuodet Valo on työstänyt VV-nimellä sooloalbumia Neon Noir, joka julkaistaan ensi vuoden alussa.

Vuoden 2017-2018 vaihteessa yksi aikakausi suomalaista musiikkihistoriaa päättyi, kun menestynyt HIM-yhtye soitti viimeisen keikkansa. Tämän jälkeen yhtyeen johtohahmo Ville Valo, 45, kiersi hetken Agents-yhtyeen kanssa.

Viime vuodet Valo on kuitenkin työstänyt VV-nimellä sooloalbumia Neon Noir, joka julkaistaan ensi vuoden alussa. 

- Olen tehnyt levyllä kaiken itse, osittain koronan vuoksi, koska ei ollut mahdollisuutta kasata bändiä. Ehkä siksi tässä meni niin pitkään, Valo hymyilee Voice.fi:n haastattelussa.

Voit myös kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplay-palvelusta.

- Minulla oli tilaa soittaa rummut ja kaikki muu kotona. Tietenkin yritin muistaa naapureita ja soittaa niin sanotusti toimistotyötuntien aikana, mies jatkaa ja myöntää, että juuri rummut olivat hankalin soitin soittaa sekä äänittää.

- Ehkä myös koko kokonaisuus oli haastava. Oli aika hurja ajatus alkaa tekemään kaikkea itse. 

Tänään perjantaina albumilta julkaistiin uusi single Echolocate your Love.

- Se on lempeää runttausta. Tavallaan turpaanvetoa, mutta kivasti. Sitä olen aina yrittänyt saada aikaan. On hyvä muistaa, että esimerkiksi Himin Join Me -kappale on poppia, mutta levyiltä löytyi myös paljon raskaampia biisejä. 

Valo kertoo, että kaipaa musiikiltaan sitä, että hän pääsee hetkeksi pois oikeasta maailmasta. 

- Se on tavallaan kupla, jonne pääsee piiloon. Vähän sama kuin lukisit Tolkienin Taru Sormusten Herrasta -kirjoja. 

Korona-aika kului Valolla lähinnä uuden albumin teossa ja muusikko myöntää, että ahdistus sulkeutumisesta ja epävarmuudesta kuuluu myös tulevalla levyllä. 

- Elämä oli aika vaikeaa enkä ollut ainoa, joka niin koki. Kyseessä oli kuitenkin aika masentava ajanjakso koko ihmiskunnassa, Valo sanoo. 

- Siinä piti löytää positiivisia asioita skeidakasan keskeltä, mies lisää. 

Musiikkiaan Valo ei ole soittanut kovinkaan monelle ennen julkaisuja. Tuottaja Tim Palmer oli tietenkin koko ajan mukana ja Him-yhtyeen basistina tunnettu Mige, oikealta nimeltään Mikko Paananen, sai välillä kuulla tuotoksia.

- Kun ei oikein tiedä mitä tekee, niin ne lisäkorvat auttavat omassa kuplassa.

Kiertueelle uudella kokoonpanolla

VV aloittaa ensi vuoden alussa kiertueen Helsingin Tavastialta. Tämän jälkeen kokoonpano suuntaa muualle Eurooppaan sekä Yhdysvaltoihin. 

Miksi kaikki alkaa juuri Tavastialta, Ville Valo? 

- Tavastia on minulle tärkeä paikka ja se on ainoita paikkoja, jossa olemme soittaneet aina. Se on edelleenkin sellainen mesta, jonne kaikki haluavat soittamaan ja monet eivät ajattele sitä, että siellä audio pysyy todella hyvin kasassa hyvän PA:n vuoksi.

- Tietenkin asumme myös kaikki täällä ja sieltä on helppo ajella vaikka kotiin tai kauppaan, jos kitarankieli katkeaa.

VV:n keikkakokoonpanossa Valon lisäksi soittavat Mikko Virta, Risto Rikala, Sampo Sundström sekä Juho Vehmanen. Kokoonpano löytyi "puskaradion" kautta.

- Laitoin radiopuhelimet päälle, Valo hymyilee.

- En missään nimessä halunnut kasata toista Himiä. Vertailumeiningissä ei olisi mitään järkeä ja halusin uutta kulmaa. Hain mustiinpukeutuvaa Queens of the Stone Agea ja noilla jätkillä on kokemusta siitä aikakaudesta. En ehkä soundillisesti, mutta sellaista tietynlaista energiaa. 

Valo myöntää, että keikkabussiin on nyt jo hieman ikävä, sillä edellisistä keikoista on kulunut  useampi vuosi. 

- En nuorempana pitänyt rundaamisesta. Sitä on täysin eristäytynyt kaikesta ja sitä eletään ihme kuplassa. Varsinkaan kun bisseä ei jaksanut enää juoda joka päivä, kun piti olla hyvässä hapessa kiiren vuoksi. 

- Nyt on kuitenkin hyvä fiilis kaikesta ja varmasti siellä on paljon tuttuja kasvoja yleisössä. 

Valo sanoo, että settilista koostuu sekä VV:n että Himin kappaleista. 

- Biisit ovat kuitenkin saman tyypin kirjoittamia, niin niissä on tietenkin samankaltaisuutta. Joku kappale on hevimpää, joku herkempää, mutta eivät ne ole kaukana toisistaan. Ei ole tarvinnut väkisin uusiutua - kunhan tekee, mitä sydän sanoo. 

- Nyt meillä on kaksi kitaraa, niin tavallaan jotkut biisit ovat lähempänä albumien Himiä kuin aikaisemmin, koska voi soittaa kaikki raidat livenä. 

Voit kuunnella koko haastattelun artikkelin alusta tai Podplaysta. Haastattelussa Valo kertoo kattavasti levyn tekoprosessista, keikkailusta sekä mielipiteensä Bam Margerasta, joka vastikään syytti Valoa alkoholisoitumisestaan.

Voice.fi, Podplay, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Ville Valon soolobändin jäsenet on julkaistu - mukana suomalaiset huippumuusikot

Lue myös: Ville Valo lataa suorat sanat Vain elämää -ohjelmasta: "Se on irvikuva siitä, mitä teen"

Kilpailut

Uusimmat