Kuva: AOP

Huhut pitävät paikkansa - John 5 liittyy Mötley Crüen kitaristiksi

28.10.2022 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Mick Mars joutui jäämään sivuun pitkäaikaisen sairauden vuoksi.

Mötley Crüe ilmoitti vastikään, että yhtyeen kitaristi Mick Mars ei ole kykeneväinen kiertämään. Syy on muusikon pitkäaikaisessa sairaudessa, eli selkärankareumassa (Ankylosing Spondylitis).

"Mick Mars, Mötley Crüen perustajajäsen ja kitaristi viimeisen 41 vuoden ajalta, on ilmoittanut, että hän ei ole kykeneväinen kiertämään yhtyeen kanssa. Hän käy läpi kivuliasta kamppailua selkärankareuman kanssa. Mick pysyy yhtyeen jäsenenä, mutta ei voi enää elää kiertueolosuhteissa. Selkärankareuma (Ankylosing Spondylitis) on kivulias ja rappeuttava sairaus, joka vaikuttaa selkärankaan", yhtye kertoi tiedotteessaan.

Nyt Mötley Crüe tiedottaa, että huhut pitävät paikkansa ja Marsin tilalla Euroopan- ja Etelä-Amerikan-kiertueella nähdään John 5, joka on tuttu muun muassa Marilyn Mansonin kitaristina. 

"Muutos ei ole koskaan helppoa, mutta hyväksymme Mickin päätöksen jäädä sivuun yhtyeen toiminnasta terveydellisistä haasteista johtuen. Olemme katsoneet Mickin sairautta vierestä jo vuosikymmeniä ja hän on aina onnistunut jatkamaan eteenpäin. Mickin soundi auttoi määrittelemään Mötley Crüen siitä lähtien, kun hän laittoi kitaransa vahvistimeen kiinni ensimmäisessä yhteisessä treenihetkessämme. Loppu on historiaa ja jatkamme hänen musiikillisen perinnön jatkamista", yhtye kirjoittaa somekanavillaan. 

"Jatkamme Mickin toiveesta kiertuetta ja tarvitsimme uskomattoman muusikon täyttämään hänen saappaansa. Hyvä ystävämme John 5 on valmis liittymään joukkoomme."

John 5 on otettu siitä, että hän saa jatkaa Marsin perintöä. 

"On suuri kunnia, että saan jatkaa Mickin perintöä ja odotan innolla, että saan soittaa näitä kappaleita livenä", John 5 sanoo. 

Näet Mötley Crüen julkaisun alta tai tästä. 

Mötley Crüe ja Def Leppard kiersivät yhdessä stadioneita Yhdysvalloissa viime kesän aikana. Kyseessä olivat Mötley Crüen ensimmäisen konsertit sitten vuoden 2015, jolloin yhtyeen piti lopettaa toimintansa. The Dirt -elämäkertaelokuvan menestys ja sen kautta parantuneet välit ajoivat yhtyeen kuitenkin takaisin aktiiviseksi. 

Mötley Crüe ja Def Leppard vastaavat fanien huutoon ja kiertävät yhdessä koko maapalloa. Yhtyeet saapuvat ensi vuonna myös Eurooppaan ja samalla Suomeen, tarkemmin Hyvinkään Rockfest-tapahtumaan 8.-10. kesäkuuta. Def Leppard ja Mötley Crüe esiintyvät tapahtumassa perjantain pääesiintyjinä.

Lue myös: Mick Mars oli saada potkut Mötley Crüesta - silloin Ozzy Osbournen basisti puuttui peliin

Lue myös: Mötley Crüe -kitaristi Mick Mars vetäytyy kiertueelta

Kilpailut

Uusimmat