Kuva: Promo / Children Of Bodom

Children Of Bodomin jäsenet hehkuttavat Alexi Laihon työmoraalia - "Luominen oli tärkeä osa häntä"

13.11.2022 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Children of Bodom -yhtyeen jäsenet ovat avanneet Bodom Bar & Sauna -nimisen baarin Espoon Niittykumpuun.

Children of Bodom -yhtyeestä tutut Henkka Seppälä, Janne Wirman ja Jaska Raatikainen ovat perustaneet Bodom Bar & Sauna -nimisen baarin Espoon Niittykumpuun. Baarissa on mahdollista nauttia juomista, saunoa sekä ihastella Children of Bodomin esineistöä uran varrelta. Nähtävillä on muun muassa lavasteita, valokuvia, settilistoja, erilaisia keikkatavaroita, kultalevyjä ja soittimia. 

Myös edesmenneen Alexi Laihon kitaroita ja muita henkilökohtaisia esineitä on näytillä. 

- Alexin perikunnalta tuli esimerkiksi tiettyjä esineitä, kuten palkintoja ja räkki, tänne paikan päälle, Seppälä sanoo Voice.fi:n haastattelussa. .

- Olemme perikunnan kanssa tehneet jatkuvasti yhteistyötä ja meillä on hyvät suhteet. He tykkäsivät tästä ideasta kovasti, Raatikainen sanoo.

Seppälä, Wirman ja Raatikainen kertoivat muutama kuukausi sitten HS:n haastattelussa uran myrskyisistä loppuvuosista. Hyviä muistoja yli 20 vuoden uran varrelta kuitenkin riittää. 

- Albumisykli oli aina todella mielenkiintoinen. Vaikka Alexilla saattoi olla huonoja kausia, niin se luominen oli niin tärkeä osa häntä, että kaikki muu unohtui kun hän sai säveltää. 

Seppälä ja Raatikainen ylistävät Laihon työmoraalia. 

- Alexilla oli kova työmoraali ja kun teimme biisejä, niin niitä tehtiin todella intensiivisesti. Olimme maanantaista perjantaihin muutkin aina mukana. Joskus oli niin, että nyt ei ole syntynyt mitään, niin pidetään kahden päivän tauko, Seppälä muistelee. 

- Alexi saattoi sitten katsella elokuvia kitara sylissä ja keksiä yhtäkkiä loistavia sävelkulkuja. Sitten ne heti tehtiin bändin kesken valmiiksi.

Vaikka Children of Bodom lopetti 2019, on yhtye pitänyt jatkuvaa yhteyttä faneihinsa muun muassa sosiaalisen median välityksellä. 

- Meillä on aikaa ja energiaa aivan eri tavalla olla nyt fanien kanssa tekemisessä. Kun olimme jatkuvasti rundilla, niin oli todella iso kynnys tehdä jotain ylimääräistä. Kun bändi lopetti, niin suunnittelimme todella tarkasti sitä, mitä haluamme faneille tarjota jatkossa. Ei olisi ollut mitään järkeä, ainakaan meidän mielestämme, lopettaa täysin kaikkea, Raatikainen sanoo. 

- Niitä faneja on todella paljon ja he ovat meidän tärkein asiamme. On mahtavaa, kun voimme nyt tarjota kaikkea muuta, vaikka bändiä itsessään ei enää ole. Kuten Janne aina sanoi, meillä oli helvetin hyvä bändi, ja se musiikkihan ei kuole koskaan, Seppälä päättää. 

Children of Bodom oli yksi Suomen menestyneimpiä metalliyhtyeitä. Bändi soitti viimeisen keikkansa vuoden 2019 lopussa. Yhtyeen johtohahmo Alexi Laiho menehtyi vuoden 2020 lopulla.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelun ensimmäisen osan voit lukea täältä.

Voice.fi, Radio City, Radio SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Alexi Laihon laitteisto esitellään musiikkimessuilla - "Yksi harvoista mahdollisuuksista"

Lue myös: Children of Bodomille oma sauna ja baari Espooseen - "Kaikkihan haaveilevat oman paikan perustamisesta"

Kilpailut

Uusimmat