Kuva: AOP / Joni Haavisto

Blackie Lawless muistelee kohtaamistaan Cliff Burtonin kanssa - "Hän ryntäsi sisään"

07.12.2022 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Lawless kertoi faneilleen tarinan vuodelta 1985, kun W.A.S.P kiersi Yhdysvalloissa Metallican kanssa.

W.A.S.P.-yhtyeen johtohahmo Blackie Lawless, 66, muisteli faneille järjestetyssä VIP-tilaisuudessa 1980-lukua, jolloin W.A.S.P. ja Metallica kiersivät yhdessä.

30. tammikuuta vuonna 1985 yhtyeet esiintyivät Sherwood Country Clubilla Indianapolisissa. Lawless muistelee kohtaamistaan edesmenneen Cliff Burtonin kanssa. 

- Olimme myöhässä ja meillä oli pitkä yöllinen ajomatka takana. Kukaan ei ehtinyt tehdä soundcheckiä ja teimme kaikkemme, että pääsemme lavalle. Vaihtelimme pääesiintyjän paikkaa, Lawless pohjusti. 

- Tuona iltana oli meidän vuoromme esiintyä viimeisenä ja koko rakennus oli kuin labyrintti. Olin ajamassa partaani ja Metallican basisti Cliff Burton ryntäsi sisään ja ovi lensi auki. Metallican intro soi jo ja Cliff huusi, että "Blackie, Blackie, miten ihmeessä pääsen lavalle?". Katsoin häntä peilin kautta ja sanoin, että en todellakaan tiedä. Cliff meni paniikkiin ja ryntäsi pois. Jossain vaiheessa kuulin, että ensimmäinen kappale alkoi ja lopulta myös basso liittyi mukaan, Lawless nauroi. 

Metallica koki suuren surun vuonna 1986. Heidän 24-vuotias basistinsa Cliff Burton kuoli liikenneonnettomuudessa kesken Metallican Euroopan-kiertueen. Metallican päästessä Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 2009, Burtonin nimi oli lueteltuna Metallica-jäsenten joukossa. Tilaisuudessa Burtonin isä oli mukana kiittämässä kunnianosoituksesta.

W.A.S.P. saapuu Helsingin Kulttuuritalolle 14. huhtikuuta 2023 ja Tampereen Pakkahuoneelle 13. huhtikuuta. Oulussa yhtyeen pitäisi esiintyä 15. huhtikuuta.

Lue myös: W.A.S.P:in konserttiin myytiin liikaa lippuja - palokunta sulki keikkapaikan

Lue myös: Muistoissa Cliff Burton - Metallican alkuperäisen basistin kuoleman vuosipäivä

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat